26 / 04 / 2024

EA İnşaat, Kartal Kule projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

EA İnşaat, Kartal Kule projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

EA İnşaat, Kartal Kule projesini düzenlediği basın lansmanı ile görücüye çıkarttı. Kartal Kule projesinin lansmanını www.havadanemlakvideo.com ekibi izledi ve kaydetti...



Kartal Kule lansmanını izlemek için tıklayın!

KARTAL KULE PROJESİ İLE EA İNŞAAT GÖKYÜZÜ MERAKINI YERE İNDİRDİ

Dünyanın seri üretimle üretilebilen ilk çift motorlu jeti Eclipse 500ü üreten Eclipse Havacılık şirketinin ortağı EA Group bünyesinde kurulan EA İnşaat, İstanbulda yükselen gayrimenkul değeri karşısında kendisini daha fazla tutamayarak Kartaldaki 5 bin 200 metrekarelik arsa üzerine 32 bin metrekare inşaat alanı ile 100 metre yüksekliğindeki 22 katlı bir home office kule projesini realize etme kararı aldı.

Metrekare fiyatı 4 bin 500 lira olarak açıklanan Kartal Kulede bağımsız bölümler 56 metrekare ile 130 metrekare aralığında değişiyor. En küçük alanın fiyatı 260 bin lira olarak açıklanırken ofislerin birbirilerine eklenme imkanı bulunduğu için en yüksek fiyat, tüketicinin talebine göre değişkenlik gösterecek.

Yakında hizmete girmesi planlanan Kartal Adliyesinin yanı başında yer alan proje, firmanın gayrimenkul alanında Otağtepedeki Bey Konak Evleri projesinden sonra inşaatta ikinci projesi olma özelliğini taşıyor. EA İnşaat, projelendirilmesi devam eden Anadolu yakasındaki 14 dönümlük boğaz manzaralı üçüncü projesinde ise konak yapacak.

BİR GİRİŞİMCİNİN ANATOMİSİ

Memur bir aileden gelen, Hollandada hukuk eğitimi alan ve kendisini girişimci olarak tanıtan EA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, İstanbula değer katma vizyonuyla gayrimenkule adım attıklarını, anlamı ve değeri olan binalarla yollarına devam edeceklerini kaydetti. Asla bina yapmak için sektörde var olmayacaklarının altını çizen Alptekin, İstanbulun gelişen bölgelerine yatırım yapacağız. Uzun araştırmalar sonunda Kartalda kentsel dönüşü projelerinin hemen yanı başında projemizi geliştiriyoruz dedi.

Sektörde doğru yatırımın asla geri dönmeyeceği gerçeğinden hareket ettiklerini anlatan Alptekin, Kartal Kulede kat yüksekliklerini 4 metre tuttuk. Bu yükseklik, tamamen cam deniz manzarasında diğer projelere göre yüzde 50 daha fazla deniz ve Prens Adaları manzarası sağlar. 4. kattan itibaren deniz manzarasının bulunduğu projede çevresel ve enerji tasarrufu gibi konulara dikkat ettik. Zaten proje şimdiden International Property Awardstan (Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinden) başarı ile döndü. Binanın konumlamasında çok seçici titiz bir yaklaşım sergiledik dedi.

KARTALA KULEDEN BAKIN

Binanın isminin seçiminde ve tasarımında Kartal bölgesi ile uyumlu olmasına dikkat ettiklerini belirten Alptekin, Mimarımız Ömer Çamoğlu projenin tasarımında kartal figürünü esasa aldı. Tüm bağımsız bölümlerin güneş ışığı ve deniz manzarasını görmesine dikkat edildi dedi.

İNŞAAT, KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR SEKTÖR

İstanbulda arsa sahibi iseniz ve parayı 2. plana atarak katma değeri yüksek binalar yapmak içini yola çıktığınızda mutlaka kazançlı çıkarsınız diyen Alptekin, Firma olarak inşaat sektöründe yeniyiz ama 10 yılda ciddi bir yatırımcı olarak yerimizi alacağız dedi.

New York, İstanbul ve Irakta gayrimenkul yatırımları yaptıklarını, kendilerinin esas işlerinin gayrimenkul geliştirme olduğunu belirten Alptekin, Bir kere tüm yatırımları bir ülkede ve bir sektörde toplamamak için farklı yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Buna ilave olarak New York, bir yatırımcı olarak benim dikkatimi çeken ve şu anda yatırım yaptığım bir lokasyon. Şu anda orada gayrimenkul yatırımcıları orada biraz çekingen ve sektörde de fiyat düşüşü var. Bundan dolayı yabancı yatırımcılar daha aktifler. Kentsel dönüşüm bölgeleri de dahil olmak üzere bu ülkede varız dedi.

Irakta da geçiş dönemi sonrası ciddi bir yatırım ortamının öngörüsünde bulunan Alptekin, Iraklılar orada gayrimenkullerini satıp gitmiyorlar, altın almıyorlar. Aksine kendi topraklarına yatırımı yapıyorlar. Bu durum kendi topraklarına olan güveni gösterir dedi.

İstanbulda da arsa geliştirmenin son derece zor bir iş olduğunu dile getiren Alptekin, Özellikle kentsel dönüşüm bölgeleri tüm belirsizliğe rağmen yatırım yapılabilecek alanlar olarak göze çarpıyor. Arsalar, yatırımın en az yüzde 50si kadar değer taşıyor ve arsa sahipleri de hayata bakış açılarına bağlı olarak arsalarını daha fazla bir paraya satmak istiyorlar. Bu durumda kentsel dönüşüm ile ilgilenebilinir. Burada anlatmak istediğim şu; her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiyenin gidişatı iyi yönde olduğu için kentsel dönüşüm bölgeleri de dahil olmak üzere inşaata yatırım yapılabilir diye konuştu.

TÜRKÇE İSİM SEÇTİLER, TEŞEKKÜR EDERİM

Projenin Mimarı Ömer Çamoğlu da öncelikle Türkçe bir isim seçtikleri için kutladığı yatırımcı EA İnşaatın yanı sıra kendilerinin de bölge gerçeklerini inceleyerek proje geliştirdiklerini belirtti. Bölgede avukatların çoğunlukta olmasına rağmen doktorların da tercih ettiği bir yer olduğuna dikkat çeken Çamoğlu, Proje, Kartaldaki kentsel dönüşüm alanı sınırında. Yatırımcı firma projenin gerçekleştirilmesinde bizi tutan değil parayı ikinci plana atan bir yaklaşım sergiledi. Katların yüksekliği, binanın konumu, her katta yer alması gereken sistemlerin ihtiyaç duyduğu döşeme altı ve tavan arası mesafelerin tayini gibi bir çok konuda bizim rahat çalışmamızı sağladı diye konuştu.

Mimari çizimden önce avukatlar başta olmak üzere farklı meslek guruplarının incelendiğinde dikkat çeken Çamoğlu, Çok değişken ihtiyaçların varlığı ortaya çıktı. Kimisine 30 metrekare yeterken kimisi 600 metrekarelik ofis istedi. Bu durumda ofisleri birleştirilecek şekilde tasarladık.  Ofislerin kullanılabilir, dinamik, ferah, değişken ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapıda olmasına dikkat ettik dedi.

Kapalı alanlarda sigara içmenin yasaklanması üzerine sigara kullananlar için balkonların projeye dahil edildiğini anlatan Çamoğlu, Bu alanlarla insanlar zaman kaybetmiyor ve birkaç kat aşağı inmekten kurtuluyor. Ayrıca sadece parası olanın değil, herkesin deniz manzarasını almasını istedik. Kuzeye servis alanlarını aldık ve cepheyi kapatarak soğuk havanın binadaki etkisini kestik dedi.

FARKI BİNALARLA VAR OLACAĞIZ

Herkesin yaptığı binalardan yapmadan inşaat dünyasında hareket etmek istediklerinin altını çizerek sözlerine başlayan EA İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Hakan Gümüşte farklı ve İstanbula değer katan binalar yapacaklarını ifade etti.

Hüseyin Belibağlı / emlakkulisi.com


Geri Dön