19 / 04 / 2024

Eataly Zorlu Center'da gastronomi merkezi açacak!

Eataly Zorlu Center'da gastronomi merkezi açacak!

Restoran, market ve yemek okulu konseptini bir arada sunan İtalya'nın ünlü zinciri Eataly, Zorlu Center'da 16 Aralık'ta açılıyor. Eataly'nın kurucusu Oscar Farinetti,8 bin metrekarelik dev gastronomi merkezinin açılışı için İstanbul'a geldi..



Restoran, market ve yemek okulu konseptini bir arada sunan İtalya'nın ünlü zinciri Eataly, Zorlu Center'da 16 Aralık'ta açılıyor. 8 bin metrekarelik dev gastronomi merkezinin açılışı için İstanbul'a gelen Eataly'nın kurucusu Oscar Farinetti, 2004'te İtalya'nın Torino şehrinde kurdukları bu zincirde Kapalıçarşı'dan esinlendiklerini söyledi. Farinetti, "İlham aldığımız şehir İstanbul'a Eataly ile dönmemiz bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. 


CİRO HEDEFİ 30 MİLYON DOLAR 

Eataly'nın yatırımcısı ise Zorlu ailesi. Eataly'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Şule Zorlu, 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. ABD ve İtalya'da Eataly restoranlarına gittiğini söyleyen Zorlu, "Türkler'in de bu konseptle tanışmasını istedim. 2014 ciro hedefimiz 30 milyon dolar" dedi. 


DÜNYA GENELİNDE 27 ŞUBESİ VAR

12 restoranı ve 2 kafesi bulunan Eataly'nin dünya genelinde 27 restoranı var. SABAH, geçen yıl Eataly'nin Türkiye'ye geleceğini yazmıştı.


Sabah Gazetesi


Geri Dön