18 / 04 / 2024

Ebru Baybara Demir aşçılık okulu yapmak için kolları sıvadı!

Ebru Baybara Demir aşçılık okulu yapmak için kolları sıvadı!

Mardin'deki Cercis Murat Konağı, Amerikan ve İngiliz turistlere yönelik 'yemek turizmi' başlatıyor



Güler Sabancı, Cem ve Ümit Boyner ile Bülent Eczacıbaşı gibi isimlerin müdavimi olduğu Mardin'deki Cercis Murat Konağı, Amerikan ve İngiliz turistlere yönelik 'yemek turizmi' başlatıyor

10 BİN yıllık Mardin yemek kültürünü yaşatmak için dokuz yıl önce Cercis Murat Konağı'nı hizmete açan Ebru Baybara Demir, şimdi de Mardin Valiliği ile birlikte aşçılık okulu yapmak için kolları sıvadı. İlk etapta Mardin'de 24 kadının 6 ay boyunca eğitim göreceği mutfak okulunda eğitilen kursiyerler, 'yemek turizmi'ne eğitimci kimlikleriyle katkıda bulunacak. Aşçılık okulu aynı zamanda lezzetli Mardin yemeklerini tatmak isteyenlere de seslenecek.  Demir, söz konusu projeyle Mardin'deki kadınların eğitilmesi ve sürdürülebilir bir iş sahibi olmasının yanı sıra 'yemek turizmi'ni hedeflediklerini söyledi. Bunun için bir tur şirketiyle anlaştıklarını belirten Ebru Baybara Demir, özellikle Amerika ve İngiltere'den getirilecek turistlerin hem Mardin'i gezecekleri hem de kaldıkları süre içerisinde bu mutfağı öğreneceklerini belirtti. Mutfak kurslarının süresinin 3-21 gün arasında oluştuğunu anlatan Demir, 'Kursu tamamlayanları bakır, gümüş ve altın kaşıkla ödüllendireceğiz' dedi.

Mardin'deki restoranın aylık ortalama 3 bin kişiyi ağırladığını ifade eden Demir, bu restoranın iş dünyasından müdavimleri arasında Güler Sabancı, Cem ve Ümit Boyner, Bülent ve Oya Eczacıbaşı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyon dolar yatırımla açılan İstanbul'daki restoran ise ayda 5.500 kişiye hizmet veriyor.
Akşam/Aylin LÖLE


Geri Dön