19 / 04 / 2024

Ebru Gündeş Karadeniz'de çiftlik sahibi oldu!

Ebru Gündeş Karadeniz'de çiftlik sahibi oldu!

Tarım Plus projesi kapsamında Karadeniz’de de yatırımcı arayan Denizbank’ın, aralarında sanatçı Ebru Gündeş'in de bulunduğu birçok kişi ve kuruluşa, tarım ve hayvancılığın yapıldığı anahtar teslimi çiftlikle



Denizbank Karadeniz Bölge Müdürü Seyfi Doğan Atakent, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ile bölgedeki özellikle tarıma dönük yatırım olanaklarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Atakent, tarım sektörüne önem verdiklerini ve Ziraat Bankası’nın ardından sektörde yüzde 20’lik paya sahip olduklarını belirterek, işadamlarını da bu sektöre yönelttiklerini söyledi. Tarımla ilgisi olmayan kesime yönelik çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Atakent, “Sanatçı Ebru Gündeş’e Tekirdağ’da 100 başlık anahtar teslimi çiftlik kurduk. Bu sektörle hiç ilgisi olmayan Arkas Holding’e de çiftlik kurduk” dedi. Seyfi Doğan Atakent, Denizbank’ın bugüne kadar kurduğu çiftliklerin sayısının 10’u aştığını kaydetti.

KARADENİZ'DE YATIRIMCI ARIYOR

Atakent, küresel ısınma sonucunda tarım alanlarında bir çok değişiklik yaşanacağını vurguladı. Atakent, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nin giderek öneminin artacağını tahmin ediyoruz. Bu bölgede tarım yatırımları artacak. Küçük ve büyük baş hayvan tesisleri gelişecek. Bu bölgede 500 başlık bir çiftlik kurun, süt fabrikaları helikopter ile gelip sütü alır. Bölge ayrıca örtü altı seracılık için çok müsait. Bu tür yatırımlara bugün inanılmaz ihtiyaç var. Örtü altı seracılıkta kısıtlı alanda, optimum üretim sağlanabilir. Denizbank olarak tarım sektöründe bölgenin ihtiyaç duyacağı yatırımlara rehberlik yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Ömür AVCI/Hürriyet 


Geri Dön