25 / 04 / 2024

E.C.A Grubu'nun hedefi 200 milyon liralık ciro

E.C.A Grubu'nun hedefi 200 milyon liralık ciro

E.C.A'yı bünyesinde barındıran Elginkan Isı Grubu Emas A.Ş'nin Genel Müdürü Cahit Köse, 12 milyon TL yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı



Elginkan Topluluğu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren E.C.A Isı Grubu, yıl sonuna kadar 200 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. Elginkan Topluluğu Isı Grubu Emas A.Ş'nin Genel Müdürü Cahit Köse, İzmir'de gerçekleştirdikleri son projeleri ve şirketin 2010 yılı hedeflerini anlattı. Yıl sonuna kadar 12 milyon TL tutarında yatırım yapacaklarını müjdeleyen Köse, ciroda da 200 milyon TL'ye ulaşmayı planladıklarını açıkladı.

KOMBİ ÜRETİMİ
Kombi üretimlerini bu yılın başında tamamen Manisa'ya taşıdıklarını ve bayi ağlarını güçlendirerek birçok projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Köse, kombi pazarında yüzde 10 pazar payına ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti. İzmir'de son dönemde TOKİ'nin gerçekleştirdiği 2 bin 500 konutun tüm panel radyatör ve havlupan projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Köse, "Ege Üniversitesi lojmanları, misafirhaneleri ve derslikleri olmak üzere 45 adet yoğuşmalı kazan ve 44 adet güneş kolektörü işini teslim ettik. İzmir'deki bir diğer önemli projemiz, Mavişehir'de  TOKİ  konutlarına 630 adet E.C.A Proteus kombi ve panel radyatörün teslimidir. Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan  İzmir  Aliağa Şakran T Tipi Cezaevi'ne ise 60 bin dilim döküm radyatör ile bin 850 Mtul panel radyatör projesi gerçekleştirdik" dedi.

'Güneş enerjisine yönelebiliriz'
Güneş enerjisi kullanımının artması ve devlet teşviklerinin uygulanması durumunda bu alanda yatırım planladıklarına da işaret eden Elginkan Topluluğu Isı Grubu Emas A.Ş'nin Genel Müdürü Cahit Köse, 2011 yılında ısı pompalarını ürün gamlarına eklemeyi planladıklarını vurguladı. Isı sektörünün 2008'de başlayan ekonomik krizin etkisiyle 2009 yılında yüzde 15-20 oranında daraldığını ve 2008'de 2 milyar dolar olan sektör hacminin 2009'da 1.5 milyar dolar civarında gerçekleştiğini aktaran Köse, "İnşaat sektörünün 2010'un ikinci yarısında toparlanması ile pazarın yüzde 10-15 oranında büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye'de ilk 6 ayın gaz açılış rakamlarına baktığımızda il bazında farklılıklar gösterse de 2009'a göre yüzde 15-20 arasında büyüme var. Bu artışın sene sonuna kadar devam edeceğini ve 2009'a göre yüzde 45 oranında artış olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Yeni Asır


Geri Dön