19 / 04 / 2024

Ece Holding İtalyan ISVEA’yı satın aldı!

 Ece Holding İtalyan ISVEA’yı satın aldı!

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün önde gelen üreticilerinden olan ve çatısı altında uluslararası yabancı markaların Türkiye distribütörlüğünü başarı ile yürüten ECE Holding, İtalya’nın köklü banyo markası ISVEA’yı satın aldı.




İtalyan tasarım kültürünü, ürün kalitesini ve farklı fonksiyonellik anlayışını Türk tüketicileri ile tanıştırarak, banyolarda İtalyan rüzgarı estirmeyi hedefleyen ECE Holding, 2012 yılında başlattığı satın alma görüşmelerini 2013 yılı başında tamamlayarak, Roma’da gerçekleşen imza töreni ile ISVEA markasını resmen bünyesine katmış oldu. Türkiye’de İtalyan tarzını  en iyi yansıtan banyo markası olmak ilkesi ile yola çıkan ISVEA, tasarım odaklı tüketicilerin birinci tercihi olmayı hedefliyor. 28 Ocak Pazartesi günü Roma’da ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve ISVEA CEO’su Mario Angelucci arasında gerçekleştirilen imza törenine Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de katıldı.



 Ece Holding İtalyan ISVEA’yı satın aldı!

 


“Çizmeyi aştık”ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, imza töreninde şunları söyledi: “ISVEA markası ile Türk girişimciliği ve yaratıcılığını İtalyan tasarım ve fonksiyonelliği ile buluşturuyoruz. ISVEA gerek Türkiye’de gerekse AB’de çok hızlıbüyüyecek . Tamamen yeni bir ekip ve dağıtım kanalı ile faaliyetlerini sürdürecek olan ISVEA ile 5 yıl içerisinde lüks banyo segmentinden yüzde 10 oranında pay almayı hedefliyoruz. Türkiye faaliyetleri yeni kurulan ISVEA EURASİA A.Ş. tarafından yürütülecek ISVEA’nın İtalya’daki merkezi ise tasarım ve moda dünyasının kalbi olan Milano’da olacak. ISVEA’yı İtalya’dan satın alarak her iki anlamda da ‘çizmeyi aşmış’ bulunuyoruz” dedi.


İmza törenine katılan Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ise şu değerlendirmelerde bulundu:


 “Türk işadamları artık çok daha özgüvenli, uluslararası piyasalarda rekabet etme gücüne sahip ve atılganlar. Türk şirketlerinin ve işadamlarının adı, günümüzde dünya devleriyle birlikte anılıyor. Türkiye’de sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan ECE Holding’in de İtalyan ISVEA’yı satın alarak yapmış olduğu atılım,  bunun en somut göstergelerinden birisidir. Dünya trendlerini belirleyen İtalyan tasarımı ve mükemmeliyetçiliğini yansıtan ISVEA markasının, enerjik ve yaratıcı ECE Holding’in bünyesinde “Türk dokunuşuyla” ileride daha da önemli başarılara imza atacağından eminim. Öte yandan, ECE Holding’in ISVEA’yı satın almasının başka şirketlerimizi de İtalya’da şirket ve marka satın alma konusunda cesaretlendireceğini düşünüyor ve bu satın almanın hayırlı olmasını diliyorum.”  


ISVEA Türkiye’de Bir İtalyan


İtalya’dan esen bir rüzgarla yepyeni bir banyo markası Türkiye’ye geliyor. Birçok felsefede,  tekamülün, kendini aramanın sembolü olan ve aydınlanmayı temsil eden Anka Kuşu amblemli logosu ile bambaşka bir banyo deneyimi yaşatmayı hedefleyen farklı bir marka”ISVEA”…


1962’den bu yana tasarımları, ürün kalitesi ve farklı fonksiyonel yaklaşımları ile İtalyan tarzını en iyi şekilde yansıtan banyo markalarından biri olan ISVEA, ECE HOLDİNG ile  artık Türkiye’de.


Logosundaki ANKA kuşu ile betimlenen, insanın öze dönme ve kendi ile buluşma arayışı, ISVEA markası ile Türk banyolarında hayat bulacak.


ECE Holding 51 yıllık İtalyan banyo ürünleri markasını satın aldı


1962 yılında Angelucci ailesi tarafından Italya’da Roma’ya 200 km. uzaklıkta Eusanio del Sangro’da vitrifiye seramik banyo ürünleri fabrikası olarak kurulan ISVEA, 1962-1970 yılları arasında ICA Industria Ceramica Abruzzese şirket unvanı ile faaliyette bulundu. 1970 yılından itibaren yönetimin ailenin ikinci kuşağına geçmesiyle CERAMICA ISVEA unvanı ile faaliyetlerine devam etti. 1990’lı yılların ortasından itibaren sadece vitrifiye banyo seramikleriyle sınırlı kalmayan ISVEA, toplam banyo çözümleri kavramıyla banyo dolapları, armatürler ve akrilik ürünleri de ürün portföyüne katmış, İtalyan tasarım ekolunu temsil eden banyo markaları arasında yerini almıştır.


2012 yılında başlayan görüşmeler neticesinde, 2013 yılında ECE Holding tarafından satın alınarak Türk banyo gereçleri pazarıyla buluşturulan ISVEA, İtalyan tasarım kültürü, kalite ve fonksiyonellik yaklaşımını tüketicilere sunmayı amaçlamaktadır. ISVEA bambaşka bir banyo deneyimi yaşatmayı ve tüketicileri ile duygusal bağ kurmayı ilke edinen felsefesi ile Türkiye’de de öncelikli tercih edilen banyo markası olmayı hedefliyor.


ISVEA tüketicinin özüne inerek, kendilerinin bile farkında olmadıkları ihtiyaçlarını karşılamaya ve onları mutlu edecek detayları ortaya çıkarmaya yönelik anlayışıyla Simone Valsecchi gibi genç İtalyan tasarımcılar ve merkezi Como’da bulunan OMC Design Studios ile çalışmaktadır.


İlk olarak vitrifiye seramik, banyo dolabı ve batarya ürünleri ile Türkiye pazarına girecek olan ISVEA, ilerleyen dönemlerde akrilik ürünler ve diğer banyo gereçleriyle de yeni showroomları ve satış kadrosuyla Türk tüketicisi ile bulusacak.


Ece Holding hakkında:


Çorum kökenli Çenesiz Ailesi imalat sanayine 1965 yılında Çenesizler  Koll. Şti  ile tuğla ve kiremit alanında giriş yapmıştır.  2006 yılında birçok alanda faaliyet gösteren şirketler ECE Holding çatısı altında yönetilmeye başlamıştır. Merkezi Çorum da bulunan ECE Holding, toplam 345.000 metrekare açık ve 87.000 metrekare kapalı alanda 8 üretim tesisinde faaliyetlerini yürütmektedir.  900 den fazla kişiyi istihdam eden ECE Holding şirketleri, 100 milyon TL’den fazla ciro yapmaktadır. ECE Banyo, Bagno Seramix gibi kendi markalarının yanı sıra IDEALSTANDARD ve JADO gibi uluslararası markaların da temsilciliğini yürüten ECE HOLDİNG,  45’e yakın ülkeye ihracat yapmaktadır.


Geri Dön