28 / 03 / 2024

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

İdarenin veya bir kimsenin izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor. Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği...



Ecrimisil dava dilekçe örneği!

Ecrimisil taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata deniyor. Hazine arazilerinin işgali için ecrimisil talep edebildiği gibi, kişiler de izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor.


Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. Ecrimisil dava dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Ecrimisil davası dilekçesi..


....….. HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE



DAVACI        :

VEKİLİ        :

DAVALI        :


KONU         : … TL ecrimisil talebimizden ibarettir.


AÇIKLAMALAR      :


1- Müvekkile ait bulunan …mevkiindeki arsa müvekkilin bilgisi ve izni dışında Davalı tarafından haksız olarak el atmaya uğramış  ve davalı aleyhine açmış olduğumuz el atmanın önlenmesi davasıyla …Asliye Hukuk Mahkemesi  …sayılı ilamıyla müdahalenin men’ine karar vermiştir.


2- Ancak Davalının işbu taşınmazı elinde bulundurduğu süre boyunca taşınmazdan halı saha olarak yararlandığı , halı sahayı saatlik olarak kiraya verdiği ve hatırı sayılır bir kazanç sağladığı tarafımızca öğrenilmiştir. Bu nedenle davalının bu arsayı iki yıl boyunca kullandığı ve bu süre içerisinde tahmini …YTL. kazanç sağladığı tarafımızca belirlendiğine göre;  müvekkilin ecrimisil hakkı dolmuş olduğundan iş bu davayı açmak zorunda kaldık.



H. NEDENLER       : TMK, BK ve ilgili mevzuat.



H. DELİLLER      :…Asliye Hukuk Mahkemesi …sayılı ilamı, tapu senetleri, tanık anlatımları, bilirkişi incelemesi ve ikamesi mümkün her türlü yasal delil.



SONUÇ VE İSTEM   :Davalının haksız olarak elinde bulundurduğu süre ile işbu arsadan haksız olarak elde ettiği kazançtan müvekkilin taşınmazdan yararlanamaması nedeniyle toplam …TL ecrimisil bedelinin  davalıdan yasal faizi ile birlikte tahsiline yargılama giderlerinin ve ücreti vekaletin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygıyla müvekkil adına  arz ve talep ederiz.  …/…/….




DAVACI VEKİLİ

Av.


Ecrimisil nasıl hesaplanır?



Geri Dön