25 / 04 / 2024

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek itiraz edilebiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte dilekçe örneği..



Ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek itiraz edilebiliyor.


Düzeltme talepleri, talep tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde komisyonlarca karara bağlanır ve sonucu karar tarihinden itibaren en geç onbeş gün içinde düzenlenecek “Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesi” ile ilgilisine tebliğ ediliyor.


Komisyonlar, gerektiğinde mahallinde inceleme yapmak veya yaptırmak suretiyle itirazları inceler. Komisyonlar üye tam sayısı ile toplanır ve çoğunlukla karar alır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Komisyon kararları gerekçeli yazılır. Muhalif kalan üye karşı oy gerekçesini belirtmek zorundadır.


Düzeltme taleplerini inceleyen komisyon kararlarına karşı, fuzuli şagiller tarafından İdareye başka bir itirazda bulunulamaz.


Ecrimisil ihbarnamesine itiraz dilekçesi örneği;


.............. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 


İlgi: …/…/…. tarih  ve …… sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazın tamamını / ……. m² sini ……………… tarihinden ………………. tarihine kadar işgal ettiğim belirtilerek ilgi ihbarname ile adıma …………….. TL ecrimisil bedeli gönderilmiştir.

 

Ancak; ...................................................................................................................................

..................................................................................................................................... nedeniyle söz konusu ecrimisil bedeline itiraz ediyorum.

         

Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..

 

Ad Soyad 

(İmza)


Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön