19 / 04 / 2024

Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisile 30 gün süre ile itiraz süresi hakkı bulunuyor. Bu 30 günlük süre içerisinde itiraz etme hakkını yerine getirmek için itiraz dilekçesi yazmanız gerekiyor. Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği haberimizde yer alıyor..



Ecrimisilin tanımı

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak karşımıza çıkıyor.


Ecrimisile itiraz hakkı!


Ecrimisil  geçmiş döneme ait olarak 10 seneye kadar kullanım süresini kapsayan zaman için tahakkuk ettiriliyor. 5 yıl için zamanaşımı süresi olarak itiraz hakkı mevcut bulunuyor. Ecrimisilin T-tümüne de itiraz edilebiliyor fakat terkini mecburi olmuyor. Ancak son 5 yıl süresi içinde düzeltme veya indirim için itiraz edilebiliyor. Kişiler gerekirse o ilin veya ilçenin yetkili bulunduğu İdari mahkemeye dava açabiliyor. 


Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği



              .... EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE


 


 


 


İlgi: ././.. tarih  ve .. sayılı Ecrimisil İhbarnamesi



         İlimiz, ... İlçesi, .........Mahallesinde bulunan ... ada ... parsel no.lu ...... m² yüzölçümlü Hazineyeait taşınmazın tamamını / ... m² sini ...... tarihinden ....... tarihine kadarişgal ettiğim belirtilerek ilgi ihbarname ile adıma ....... TL ecrimisil bedeligönderilmiştir.



Ancak; .................................................................................................................................nedeniyle söz konusu ecrimisil bedeline itiraz ediyorum.


 

  Gereğini arz ederim. ... / ... / ...

 

 

  Ad Soyad (İmza)



  Adres :



  T.C.Kimlik No :



  Telefon No :




Ecrimisile itiraz hakkı!

Ecrimisil ne demektir?



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön