25 / 04 / 2024

Eczacıbaşı 3’üncü köprü ve yeni havalimanı projelerine odaklandı!

Eczacıbaşı 3’üncü köprü ve yeni havalimanı projelerine odaklandı!

Eczacıbaşı şirketlerinden Askaynak, 3’üncü köprü ve yeni havalimanı projelerine odaklandı. Şirket çılgın projelerin kaynak işlerini almayı hedefliyor. Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından ‘Eczacıbaşı-Lincoln Askaynak’ 40 yaşına girdi...



Eczacıbaşı şirketlerinden Askaynak, 3’üncü köprü ve yeni havalimanı projelerine odaklandı. Şirket çılgın projelerin kaynak işlerini almayı hedefliyor.


Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından ‘Eczacıbaşı-Lincoln Askaynak’ 40 yaşına girdi. Atatürk Havalimanı, İstanbul Formula 1 pisti, Şükrü Saracaoğlu stadı gibi bir çok projenin kaynak işlerinde ürün tedarikçisi olan Askaynak şimdi de Türkiye’nin çılgın projelerine göz dikti. Eczacıbaşı-Lincoln Askaynak’ın 40’ıncı yılı nedeniyle Antalya’da düzenlenen toplantıda konuşan Askaynak Genel Müdürü Ahmet Sövük yurt içindeki dev projelere kaynak ürünleri ve malzemeleri tedarik etmeyi amaçladıklarını belirterek “3’üncü havalimanı, 3’üncü Köprü, Beşiktaş Stadyumu gibi birçok projenin yapımında olacağız” dedi.


Şirketin Türkiye kaynak sarf malzemeleri pazarında yüzde 31, Türkiye kaynak ekipmanları pazarında yüzde 30 ile pazar lideri olduğunu ifade eden Sövük “Askaynak olarak toplam 73 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yılı yüzde 22 büyüme gerçekleştirerek 200 milyon TL ciro ile kapadık. 2020 hedefimiz 250 milyon TL ciro elde etmek” diye konuştu. Önümüzdeki döneme ait yatırım planlarını konuştuğumuz Sövük, Türkiye veya yurt dışında yeni bir fabrika yatırımı yapmak istediklerini söyledi.


Grubun en hızlısı Askaynak


Yatırım konusuyla ilgili net bilgi vermek istemeyen Sövük “Yurt dışında asıl hedefimiz Balkanlar ve Ortadoğu ülkelerinde yatırım yapmak. Bu bölgeler çok ciddi büyüme potansiyeline sahip” dedi. Askaynak markasının Eczacıbaşı Topluluğu’nda en hızlı büyüyen markalardan biri olduğunun altını çizen Ahmet Sövük “Hatta en hızlısı da diyebiliriz. Yüzde 22’lik büyüme büyük bir başarı göstergesi. Şirketimizi her geçen gün daha da büyüterek bir dünya markası haline getirmek istiyoruz. Büyüme planlarımız çerveçesinde yeni bir satın alma yaptık. Sys Robot Teknolojileri şirketinin yüzde 100 hissesini alarak robotik ve otomasyon alanında büyümeye odaklanacağız” dedi.


Hiçbir yatırımı ertelemedik


BASIN Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı CEO’su Erdal Karamercan da Türkiye ekonomisi ve büyüme rakamları hakkında tahminlerde bulundu. Karamercan, Türkiye ekonomisinin bu yıl yavaşlama sürecine girse de dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını belirtti. Geçen yılı ‘yumuşak iniş’ olarak niteleyen Karamercan “Yüzde 3.5, 4 arası büyüme kaydederiz diye tahmin ediyoruz. Daha hızlı bir tempo yakalarsak yüzde 6-7’leri bulabiliriz” dedi.


Türkiye için bazı kesimlerin karamsar tablolar çizdikleri ve yatırımların askıya alındığı  gibi söylemlerin dikkate alınmaması gerektiğini dile getiren Karamercan “Bizim Türkiye ekonomisine güvenimiz tam, hiçbir yatırımımızı ertelemedik” dedi.


Star Gazetesi


Geri Dön