28 / 03 / 2024

Eczacıbaşı Vitra Kuzey Irak'ta seramik fabrikası kuracak

Eczacıbaşı Vitra Kuzey Irak'ta seramik fabrikası kuracak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Eczacıbaşı Vitra'nın Kuzey Irak'ta seramik fabrikası kurma girişimi olduğunu söyledi.



Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Irak'ta yapılacak yatırımların petrolle finansmanı önerisi için, "Petrol Bakanlığı biraz daha üzerinde çalışalım demiş. Umut ediyorum sonunda imza altına alacağımız konulardan biri olacak" dedi. Çağlayan, Türkiye'nin petrol ürünleri ihracatından kaynaklanan alacaklarının tahsili için de bir önceki gezide Irak Ticaret Bakanlığı'na bir öneri götürdüklerini ifade ederek, karşılıklı alacakların ortaya konulması ve tevsik edilmesini istediklerini kaydetti. Çağlayan, alacak sorunları çözülmediği takdirde Türk firmalarının icrai işleme başvurabileceklerini, bu noktaya varmadan konunun halledilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile 80 işadamıyla birlikte gerçekleştirdikleri Irak Bakan Çağlayan, Irak'ta Eczacıbaşı Vitra'nın seramik fabrikası kurma girişimi olduğunu söylerken "Sonradan geldiğinizde buranın maliyetleri bugünkü gibi olmayacak" dedi.

Erbil, Basra, Musul'da işadamlarının da bir araya geldiklerini, temas sağladıklarını belirten Çağlayan, "bugünden yarına bir şey söylemenin mümkün olmadığını", ancak ilk somut adımlardan birinin Eczacıbaşı Vitra'nın Kuzey Irak'ta seramik fabrikası kurma girişimi olduğunu söyledi.

İnşaatta iş çok

Çağlayan, "Irak'ın konuta, altyapıya, okul ve hastaneye ihtiyacı var" dedi. zamana ihtiyacı olduğunu, ancak bu tür bölgelere ilk gidenin kazandığını kaydederek, "Sonradan geldiğinizde buranın maliyetleri bugünkü gibi olmayacak" dedi.
Seçkin Ürey/Gazete Habertürk


Geri Dön