19 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Yapı'nın yurtdışındaki ilk seramik sağlık gereci üretim tesisi açıldı!

Eczacıbaşı Yapı'nın yurtdışındaki ilk seramik sağlık gereci üretim tesisi açıldı!

VitrA markalı ürünlerini 75’ten fazla ülkeye ihraç eden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, büyüme stratejisi doğrultusunda yurtdışı yatırımlarını sürdürüyor. Eczacıbaşı Yapı'nın yurtdışındaki ilk seramik sağlık gereci üretim tesisi açıldı.



Rusya pazarına yönelik yatırımlarına yenisini ekleyen Grup, Moskova’ya yaklaşık 100 km uzaklıktaki Serpukhov’da, karo fabrikasının da bulunduğu bölgede, seramik sağlık gereçleri üretmek üzere kurduğu yeni fabrikayı devreye aldı. 21 milyon Euro’luk yatırımla inşa edilen fabrika, 13 Mayıs 2014 Salı günü düzenlenen törenle hizmete girdi. Böylece, Rusya’da 1, Fransa’da 2, Türkiye ve Almanya’da 6’şar fabrikası bulunan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun üretim tesislerinin sayısı 16’ya yükseldi. Fabrika aynı zamanda, Grubun yurtdışındaki ilk seramik sağlık gereci üretim tesisi niteliğini taşıyor.


Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Moskova Bölgesi Yatırım ve İnovasyon Bakanı Denis Petrovich Butsaev, Serpukhov Valisi Alexandr Vyacheslavovich Shestun ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin’in yanı sıra, Eczacıbaşı CEO’su Dr. Erdal Karamercan, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ile Başkan Yardımcıları Ahmet Yamaner ve Zeki Şafak Ozan da katıldı.


Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye, Almanya ve Fransa’nın ardından, artık Rusya da önemli üretim merkezlerimizden biri haline geldi. Bugün, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu bünyesindeki 16 üretim tesisinden 10’u yurtdışında yer alıyor ve uluslararası pazarlar için üretim yapıyor. Yalnız satışlarımızla değil üretimimizle de, dünyanın farklı noktalarında Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyuyoruz” dedi.


Toplam 60 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Serpukhov’daki üretim tesisi, 46.000’i kapalı toplam 200 bin m2 alana yayılıyor ve 315 kişiye istihdam sağlıyor. 2011 yılında açılan karo fabrikasının 3,2 milyon m2, yeni seramik sağlık gereçleri fabrikasının ise 250 bin adet üretim kapasitesi bulunuyor. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun VitrA markalı ürünlerine, Rusya’daki 1.000 satış noktasından ulaşılabiliyor.


 



Geri Dön