19 / 04 / 2024

Edip Gayrimenkul Esenyurt'ta 14 bin konutluk proje yapacak

Edip Gayrimenkul Esenyurt'ta 14 bin konutluk proje yapacak

Edip İplik'i 2008'de kapatan ve Edip Gayrimenkul adlı bir firmaya çeviren Nuri Akın'ın halihazırda 212 Outlet Alışveriş Merkezi bulunuyor



Tekstilin köklü firmalarından Akın Tekstil iplik sektöründeki yatırımlarının bir bölümünü satıp gayrimenkul alanına yatırıma başlıyor. Akın İplik'in sahibi Nuri Akın: "İplik iyi gidiyor. Ama işi zirvede satma gibi bir stratejimiz var" dedi

Akın Tekstil Lüleburgaz'daki oldukça modern olan üretim tesislerindeki iplikhanenin ve ekipmanlarının tamamının satışını dün tamamladı. Lüleburgaz fabrikasında bulunan varlıklarını 6 milyon 118 bin dolara satan firmanın bu hamlesinin altında yatan sebep ise 'zirvedeyken satmak' felsefesi. Akın Tekstil 600 bin doları peşin kalanı 2010 Eylül'ünde tahsil edilmek üzere satış sürecini tamamladı. Firma aynı zamanda Esenyurt'taki Özyurt fabrikasındaki arsasını da konut projesi ile değerlendiriyor.

REKABET ZORLAŞTI
Nuri Akın aklındaki stratejiyi ve gelecek için planlarını şu sözlerle anlattı: "İplik işi iyi gidiyor. İlerisini de iyi görüyoruz. Ama bizim herhangi bir işi zirvedeyken satma gibi bir stratejimiz var. İplikte de bu nedenle 'zirve' yapılan seviyede satış yaptık. Bizim işimiz sadece iplik üretimi değil. Hatta dışarıdan da ihtiyacımız doğrultusunda iplik alıyoruz. Buradaki temel sebep büyük üretim yapan iplik firmalarıyla rekabet etmemizin zor olması. İplik üretimimiz daha çok ileri teknoloji gerektiren 'nitelikli' ürünlerde olacak. Bunları kendi içimizde yani üretimimizde kullanıyoruz. İç ihtiyaca yönelik yani" dedi. 1956 yılında kurulan Akın Tekstil'in patronu Nuri Akın'ın kapattığı veya sattığı tesislerin İstanbul'da çok değerli arazilerin üzerine kurulu olmasının da firmanın en büyük avantajlarından biri olduğu belirtiliyor.

Esenyurt'ta 1.400 dairelik proje
İPLİK piyasasının ünlü ismi Edip İplik'i 2008'de kapatan ve Edip Gayrimenkul adlı bir firmaya çeviren Nuri Akın'ın halihazırda 212 Outlet Alışveriş Merkezi bulunuyor. Alışveriş merkezleri konusunda bir çok projesi bulunan Nuri Akın, Esenyurt'taki Özyurt fabrikasındaki arsasını da satıp 14 bin dairelik projeye imza attı. Nuri Akın, tekstil sektöründe bir sorun olmadığını ve bu alandaki faaliyetlerine ve yatırımlarına da devam edeceklerini belirtti.
Barış ERGİN/Sabah


Geri Dön