20 / 04 / 2024

Edip Uğur'dan Balıkesir'e termal otel müjdesi!

Edip Uğur'dan Balıkesir'e termal otel müjdesi!

Balıkesir'in Sındırgı, Bigadiç, Susurluk Kepekler, Gönen, Edremit Güre, Manyas bölgelerindeki kaplıcalarda 85-90 derece sıcaklığında termal suların bulunduğu alanlara 2 veya 3 tane 5 yıldızlı biner yataklı oteller yapılacağını dile getirdi.



Balıkesir'in Sındırgı, Bigadiç, Susurluk Kepekler, Gönen, Edremit Güre, Manyas bölgelerindeki kaplıcalarda 85-90 derece sıcaklığında termal suların bulunduğu alanlara 2 veya 3 tane 5 yıldızlı biner yataklı oteller yapılacağını dile getirdi. Başkan Uğur, Balıkesir'in turizm alanında da birinci sırada yer alan bir il olacağını önemle kaydetti.


SICAK SULARIN  FAZLASI GÖLE AKIYOR!

Balıkesir'in turizm potansiyelinin hem termal turizmde hem de deniz turizminde son derece büyük olduğunun altını çizen Başkan Uğur, Gönen çayının ıslahıyla ilgili çalışmaları olduğunu ifade ederek “Önce atık su arıtma tesisini yapacağız. Gönen'de bizim dünyaca ünlü kaplıcalarımız var. Dericiler bölgesinde kentsel dönüşüme gidiliyor. 300 dönüm alanda bütün deri sanayicileri, tabakhaneler, hepsi Dericilik Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacak, kentsel dönüşüm ile oraya en az 5 yıldızlı, biner yataklı en az 2-3 tane otel gelecek. Çünkü sıcaklık derecesi 90 derecenin üzerinde termal su var. Sıcak suların fazlası Gönen çayına akıp gidiyor. Bu nedenle büyük oteller yapılmasını istiyoruz. Birkaç yatırımcı otel yapmak için gelecek.”


GÖNEN VE GÜREDE 12 AY SAĞLIK TURİZMİ HEDEFLENİYOR

Termal tesislerin günümüzde artık kür merkezleri, fizyo terapi gibi sağlığa yönelik çeşitliliklerin de yer aldığını hatırlatan Başkan Uğur “Büyük düşünmeden, çağdaş ve gelişimci düşünceler olmadan büyük başarıların gelemeyeceği bilinmelidir. 


Termal tesisler çeşitlilik göstermekle birlikte, termomineral suların kullanıldığı termal otel, kür parkı, kür merkezi birimleri bulunması gereken tesislerdir. Termal turizm tesisleri barındırdıkları özelliklere göre şu adları alırlar; Termal Oteller, Kür Merkezleri, Kaplıcalar, Banyolar, İçmeceler, Maden Suyu, Gaz, Solunum Kürleri, Talassoterapi Merkezleri (Deniz Kürü), Çamur Banyoları, İklim, Klimaterapi Kürleri. Bunlar fizik tedavi hastaneleri gibi görev yapmalıdır” şeklinde konuşarak bunların yer aldığı bir termal turizm tesisi yılın 12 ayı doluluk yaşar” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, “Büyük düşünmeden, çağdaş ve gelişimci düşünceler olmadan büyük başarıların gelemeyeceği bilinmelidir.  Balıkesir ilini termal turizm alanında da birinci sırada olması için büyük bir çalışma başlattıklarını müjdeledi. 12 ay doluluk yaşanması için fizik tedavi merkezleri gibi görev yapan kaplıcalar hedefleniyor.


Balıkesir Demokrat


Geri Dön