18 / 04 / 2024

Edirne Cumhuriyet Parkı yıkılıp tekrar yapılacak!

Edirne Cumhuriyet Parkı yıkılıp tekrar yapılacak!

Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun. Bizim tüm çabamız bu yönde" dedi.



Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, parkta çocuk Oyun alanının, spor alanının, kaykay pistinin ve basketbol sahasının yer alacağını belirterek, "Çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun. Bizim tüm çabamız bu yönde" dedi.

Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı, mahalle halkının talepleri üzerine yenilenecek. Edirne Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilen park, yeni ekipmanları ve yeni görünümüyle mahalle halkının kullanımına sunulacak.

‘Çocuklar özgür büyüsün, özgür olsun’ sloganıyla yola çıktıklarını bu hedefle çocuklara özgür oyun alanları oluşturmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Gürkan, "Uzun süredir bakımsız olan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme kararı aldık. Ekiplerimiz şu anda parkın yıkımını gerçekleştiriyor. Kısa bir süre sonra yenilenerek hizmete sunulacak olan parkta çocuk oyun alanları, spor alanları, kaykay pisti ve basketbol sahası yer alacak. Park çeşitli ağaç ve bitkilerle yeşillendirilecek. Bankların, aydınlatmaların yer alacağı park çocuklarımızın ve ailelerinin hizmetine sunacağız. Çocuklarımıza özgür alanlar oluşturma adına çalışmalarımız devam edecek" dedi.



Beyaz Gazete


Geri Dön