25 / 04 / 2024

Edirne Keşan'daki Dörtyol Kavşağı'nın imar planına onay verilmedi!

Edirne Keşan'daki Dörtyol Kavşağı'nın imar planına onay verilmedi!

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi.



EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi. Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün imar ve onaylı projesi olmadan kavşağın ihalesini yaptığını belirtirken, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Karayolları'nın 'kaçak kavşak' yapmasının söz konusu olamayacağını savundu. 


Keşan'da, İstanbul-Çanakkale, İstanbul-İpsala, İpsala-Çanakkale, Çanakkale-Edirne ve Edirne-İpsala bağlantılarını sağlayan Dörtyol Kavşağı, araç trafiğinin rahatlatılması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyle taşeron bir firmaya verilip projelendirilerek, geçen yıl Nisan ayın başlatılan çalışmalarla köprülü olarak yeniden düzenlendi. Karayolları Genel Müdürlüğü, düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Keşan Belediyesi'ne imar planı önergesi gönderdi. Önerge, geçen Perşembe günü düzenlenen Keşan Belediye Meclisi Toplantısı'nda görüşe sunuldu. Karayollarının önerdiği imar planının onaylanmasına AK Parti grubu 'Evet' oyu verirken, CHP ve MHP grubu 'ret' oyu verdi. Oylama sonucunda Karayolları'nın Dörtyol Kavşağı için önerdiği imar planı oy çokluğu ile reddedildi.


BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: ONAYLI PROJE OLMADAN İHALE YAPILMIŞ

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün prosedürlerin uzun sürmesi nedeniyle onaylı proje ve imarı olmadan ihale yaptığını belirterek, "İller Bankası ve Toplu Konut İdaresi, Karayolları Türkiye’de plan kuruluşların içerisinde. Maalesef karayolları imarı olmadan, onaylı projesi olmadan ihale yapıyor. Köprü için ‘Boşuna masraf yaptık’ şeklinde ifadeler var. Hesapta sonradan düzeltilecek. Buranın hali hazırına göre planların koordineli yapılması lazım. Sorunu sonra biz yaşacağız. Ankara’dan gelmeden plan yapıyorsan bu sorunlar ortaya çıkıyor” dedi.

"KAVŞAK KULLANIMA ELVERİŞLİ DEĞİL"

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan, kavşak düzenlemesinin belediye ve halkın görüşü alınmadan yapıldığını ifade ederek, yeni köprü düzenlemesiyle kavşağın kullanıma elverişli olmadığını savundu. 

"PLANLAR İLE DÜZENLEMELER ÖRTÜŞMÜYOR"

İmar Komisyonu Sözcüsü Mitat Beyazoğlu, taşeron firmanın planları ile yapılan kavşak düzenlemesinin örtüşmediğini öne sürerek, "Yatırıma karşı çıkmıyoruz. Biz istiyoruz ki yanlışlıklar olmasın. Onaylarsak muhatabı biz olacağız. Trafik kazası oldu, kim onaylı projeyi verdi? Keşan Belediyesi. Ancak aslına bakıldığında meclisin onayına da ihtiyaçları yok. Biz reddetsek de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı oluruyla 2 ay içerisinde onaylayabiliyorlar" diye konuştu. 


AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: PLANSIZ, PROGRAMSIZ KAVŞAK YAPILABİLİR Mİ?

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ise, belediyenin imar planlarını yapmaktan kaçtığını, sorumluluk almaktan kaçındığını, oy kaygısı nedeniyle, hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. Boyalık, Belediye'nin 'kaçak kavşak' diye tutturduğunu ifade ederken, "Devletin yaptığı kavşak hiç kaçak olur mu? Plansız, programsız, ihalesiz kavşak yapılabilir mi? Yalan yere siyaset yapılıyor. Boş yere karalama kampanyası yapmasınlar. Projenin yanlış olması söz konusu olamaz. Karayollarının içinde olduğu bir proje yanlış olması mümkün değildir" dedi.

Dörtyol Kavşağı’nda yapılan yaya geçidi düzenlemesine tepki gösteren yayalar, kaldırımlardan çizgileri takip ederek yolun karşısına geçmek istediklerinde çimle kaplanan orta refüje çıkmak zorunda kaldıklarını anlatırken, "Çimlere basmak istemeyen yayalar ise canlarını hiçe sayarak ana yolların üzerinden karşıya geçiyor" diye yakındı.


Hürriyet


Geri Dön