16 / 04 / 2024

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi açıldı!

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi açıldı!

İleri teknoloji ürünü cihazlarla donatılan, modern mimarisiyle hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, sağlık turizmi hareketinde Türkiye'nin Balkanlar'daki öncüsü olmayı hedefliyor.




Türkiye'deki sağlık turizmi hareketinde Edirne'nin Balkanlar'daki payını artırmak için projeler yürüten Edirne Kamu Hastaneler Birliği, ileri teknolojiyle donatılan Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesini halkın hizmetine sundu.


Edirne'de, 63 bin metrekarelik alan içinde inşa edilen 400 yatak kapasiteli Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, özel hastanelerle yarışır nitelikteki ileri teknoloji altyapısıyla öne çıkıyor.


Hastane, hem özel hem de devlet hastaneleri için örnek teşkil edecek 2 bin 700 metrekarelik alana sahip acil ünitesindeki 19 erişkin, 4 çocuk, 1 izole müşahede yatağı, ileri düzey monitörlerle izleme yapılmaya uygun son teknolojiye sahip geniş gözlem odaları ve hızlı çekim yapmayı sağlayan röntgen cihazlarıyla bölgeye ve Balkan ülkelerine 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.


Bölgeden randevusuz gelen ayaktan kemoterapi hastalarına, çalışan ve hasta güvenliği standartlarını en üst seviyede karşılayan güvenlik kabini içerisinde hazırlanan ilaçlarla huzurlu bir ortamda tedavileri uygulanıyor.


Son sistem araçlarla donatılmış, üstün özellikli ameliyat masalarının üzerindeki özel ameliyat lambalarının içine yerleştirilen yüksek çözünürlüklü son teknoloji kameralar sayesinde video konferans ve telekonferans sistemiyle istenilen yere canlı olarak bağlanılabiliyor.


Hamilelerin ev konforunda doğum yapabildiği hastane, tri-jenerasyon sayesinde ısınma için yakılan doğalgazdan hem elektriğini hem de sıcak suyunu üretiyor.



AA


Geri Dön