25 / 04 / 2024

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...



DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 


Proje kapsamında yer alan Edirne Merkez Suakacağı ve Yolüstü Köylerinde Tunca nehri üzerinde yer alan ve taşkınlara sebep olan alçak, 8 gözlü menfezlerin yerine 52 metre açıklıklı 2 gözlü köprülerin inşaatı devam ediyor. 


Meriç Nehri Yatak Temizliği DSÎ 11. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaat Projesi kapsamında "Kanal Edirne" üzerinde yer alacak 5 adet köprüden 4'nün inşaatı devam ediyor ve yıl sonuna kadar da tamamlanması hedefleniyor. 


Meriç Nehri kıyı tahkimatı işinde fore kazıkların yerleştirilmesine devam edilirken diğer yandan da yatak temizliğine de başlandı. 


Bölge Müdürü Adil Sabancı çalışmaları yerinde inceleyerek şantiye defterini imzaladı. 

Kanal Edirne DSİ'nin makina parkına ait iş makinalan ile yürütülen Kanal Edirne Projesinde toplam 7 bin 800 metre uzunluğunda olacak tahliye kanalının 4 bin 500 met-resinde kazı çalışmaları tam-amlandı. Şu ana kadar 750 bin metreküp taşımalı kazı gerçekleştirilen projede yaklaşık 1,5 milyon metreküp kazı yapılacak. DSİye ait 29 iş makinesi ile yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bölge Müdürü Adil S abancı çalışmaları yerinde inceledi. 


Edirne Hudut


Geri Dön