26 / 04 / 2024

Edirne Uzunköprü'de sele neden olan köprüler yıkılacak!

Edirne Uzunköprü'de sele neden olan köprüler yıkılacak!

Uzunköprü Kaymakamı Yıldız, Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede Kırkkavak deresi üzerinde bulunan köprünün yıkılarak dere içinde ayak olmadan yapılması için çalışmaların başlatılacağını kaydetti....



Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışın ardından oluşan selin başlıca nedenlerinden biri olan köprü ayakları yıkılacak. Uzunköprü Kaymakamı Yıldız, Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede Kırkkavak deresi üzerinde bulunan Fevzi Çakmak mahallesi muhtarlığının yanında bulunan köprünün yıkılarak dere içinde ayak olmadan yapılması için çalışmaların başlatılacağını kaydetti.


Başkan İşbilen,yaptığı açıklamada, sabah 06.00 sıralarında Kırkkavak Deresi'nin köylerden gelen yağmur suları ile Uzunköprü ilçesini tehdit ettiğini ifade ederek, "Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi'nde taşkın oldu. Binaların alt katları, kalorifer kazanları olduğu dairelerde su var. Birçok vatandaşımızın zemin katlarına sular girdi. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Hasar tespit çalışması yaparak ilgili zararın tespitini yapacağız" dedi.


İha


Geri Dön