19 / 04 / 2024

Edirne'de hayırseverler tarafından yapılan cami açıldı!

Edirne'de hayırseverler tarafından yapılan cami açıldı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan caminin açılışını yaptı. Vali Şahin, açılışta yaptığı konuşmada insanların hayır yapmakta yarışması gerektiğini söyledi.



Osmanlı köyü meydanına hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan caminin açılış töreninde konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin, "İnsanoğlu hayır yapmada yarışmalı. Bu mabedin hakkını vermeliyiz. Eskiden derler ya paran kadar konuş. Evet, bende diyorum ki hizmetin kadar konuş. Eğer iyi hizmet, iyi hayır yapabiliyorsan sonuna kadar konuş başkalarına örnek olsun. Devletin imkanları sınırlıdır fakat halkın imanları, halkın ihtiyaçları sonsuzdur. Halkın ihtiyaçları sonsuz olduğu için devlet her yere varamaz, ulaşamaz. Halk kendi mabedini kendisi kurar ve orada ibadetini yapar. Büyük insan Atatürk ne güzel söylemiş, ’Millete efendilik yoktur, hizmet vardır" dedi.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından okunan duanın ardından Vali Dursun Ali Şahin, Havsa Kaymakamı Alpaslan Kılıç ve vatandaşlarla birlikte caminin açılışını yaptı.



Hürriyet 


Geri Dön