19 / 04 / 2024

Edirne'de kentsel dönüşüm kapsamında 2 adet lojman yıkıldı!

 Edirne'de kentsel dönüşüm kapsamında 2 adet lojman yıkıldı!

Edirne'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yer alan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne ait iki lojman, dinamitle yıkıldı...





Edirne'de görüntü kirliliği oluşturan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne ait iki lojman, dinamitle yıkıldı. 


Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında, geçmişte lojman olarak kullanılan binaların yıkımı için çevrede jandarma ekiplerince güvenlik önlemi alındı. Güvenlik şeridi çekilerek, yolun ulaşıma kapatılmasının ardından, 4 katlı iki binadaki 318 kolona yerleştirilen 80 kilo dinamit, yıkımda görevli mühendislerin kontrolünün ardından mekanizmayla patlatıldı. Binalar 5 saniyede yıkıldı. 



Bölgedeki diğer lojmanlar da yıkılacak 

     

Yıkımın ardından gazetecilere açıklama yapan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Özer, binanın yıkımında 80 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi. 


Yıkımın kısıtlı imkanlarla yapıldığını anlatan Özer, ''Daha iyi imkanlar sağlanırsa daha başarılı yıkımlar gerçekleştirebilmek mümkün. Bu çalışmanın, Türk mühendislerin patlatmayla yapıları yıkabileceğini gösterdiğini düşünüyoruz'' diye konuştu. 


Edirne İl Özel İdaresi Maden Mühendisi Yasin Yılmaz ise dinamitli yıkımı 16 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yılmaz, bölgede görüntü kirliliğine neden olan diğer lojmanların da planlı şekilde yıkılacağını kaydetti. 


AA



Geri Dön