28 / 03 / 2024

Edirne'de Modern Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri yapılıyor

Edirne'de Modern Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri yapılıyor

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Canlı Hayvan Borsası ile Modern Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri faaliyete geçtiğinde bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirtti



Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Ticaret Borsası'nın Canlı Hayvan Borsası inşaatını, ETB'nin de ortağı olduğu Edirne Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de Modern Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri'nin yapımını üstlendiğini söyledi.

Her iki tesisin temellerinin 3 yıl önce atıldığını ifade eden Yardımcı, Canlı Hayvan Borsası inşaatının hızla devam ettiğini, Modern Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri'nde yaşanan bazı sorunları çözerek her iki tesisi de 2010 yılının şubat ayında faaliyete geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Aynı anda açılacak olan tesislerin 8 milyon TL'ye mal olacağını anlatan Yardımcı, "Canlı Hayvan Borsası ile Modern Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri faaliyete geçtiğinde bölgeye büyük katkı sağlayacak. Buna rağmen bazı çevreler mezbaha yapılmasından rahatsızlık duyuyorlar. Oysa mezbahanın yapılmasıyla Edirne'den kasaplar, İstanbul'da et satma şansını ele geçirecek. Bu büyük bir kazanç olacak. Hem kasapların hem de üreticinin geliri artacak" dedi.

Yardımcı, Edirne Ticaret Borsası olarak bundan sonra da, üretici ve üyelere yönelik, dünyada uygulanan yatırımları Edirne'de hayata geçirmeye davam edeceklerini kaydetti.
AA


Geri Dön