20 / 04 / 2024

Edirne'de okul bahçesinde define kazısı yapıldı!

Edirne'de okul bahçesinde define kazısı yapıldı!

Sami Zeren, Yunanistanda yaşayan arkadaşlarının Kırcasalih Atatürk İlköğretim Okulunun bahçesinde define olduğunu düşünüyoruz diye söylemesinin ardından harekete geçti ve Edirne Müze Müdürlüğüne bu alanda kazı yapmak istediğini söyledi



Edirne'de servis taşımacılığı yapan Sami Zeren, Yunanistanda yaşayan arkadaşlarının Kırcasalih Atatürk İlköğretim Okulunun bahçesinde define olduğunu düşünüyoruz diye söylemesinin ardından harekete geçti ve Edirne Müze Müdürlüğüne bu alanda kazı yapmak istediğini söyledi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından dün sabah saat 09.00da kepçe yardımı ile Defterdarlık, Müze Müdürlüğü yetkilileri ve jandarma ekipleri gözetiminde kazı başladı. Okulun basketbol sahasının hemen yanındaki toprak alan 4 metre genişliğinde 7 metre derinliğine kazıldı.

Belde sakinleri ise kazı çalışmalarını dikkatle izledi ve kendi aralarında burada define olup olmadığını tartıştı. Kazıyı başlatan Zeren, gazetecilerin kendisini görüntülememesi için bir otomobilin içine binerek saklandı ve açıklama yapmadı. Açılan ilk kuyuda hazine bulunamayınca eldeki bir demir çubukla metal araması yapıldı ve kazılan ilk yerin hemen yanında tekrar kazı çalışması başladı. İş makinesi ile açılan iki çukurda da altın veya para bulunamayınca 6 saat sonra tamamlandı. Açılan iki çukur da kapatılarak define arama işlemine son verildi.
Vatan


Geri Dön