19 / 04 / 2024

Edirne'de sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı!

Edirne'de sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı!

Edirne'de sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, trafikte aksamalar meydana geldi. İlhami Ertem caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda bazı iş yerlerini su bastı, yollarda biriken su trafikte aksamaya neden oldu.




Edirne'de sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, trafikte aksamalar meydana geldi. Sağanak nedeniyle Doktor Sağdık Ahmet ve İlhami Ertem caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda bazı iş yerlerini su bastı, yollarda biriken su trafikte aksamaya neden oldu.


Bazı vatandaşlar apartman girişlerini kum torbalarıyla kapatarak su girmesini engellemeye, bazıları da motopomplarla iş yerlerine giren suyu tahliye etmeye çalıştı.


Emniyet güçleri su birikintileri nedeniyle yolda kalan sürücülere yardımcı olmaya, itfaiye ekipleri de iş yerleri ve apartman girişlerde biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.


-"Her yağmur yağdığında bu sıkıntıyı çekiyoruz"


İş yerini su basan Hacer Oğuz, motopomp yardımıyla suyu tahliye ettiklerini belirterek, "Her yağmurda bu sıkıntıyı çekiyoruz. Herkes biliyor bunu. Belediye başkanımıza toplanan imzaları da götürdük, kendimiz de gittik görüştük. Hep belediyenin borçları var diyorlar. Borçlar bitince sözleri var, yapacaklar. Kimseye zarar vermeden artık bu altyapı sorunu çözülür inşallah" dedi.


Raşit Çıkıkçı ise giriş kattaki evini su basmaması için bahçe kapısına kum torbaları dizdiğini söyledi. Her yağmur yağdığında su baskınıyla karşılaştıklarını dile getiren Çıkıkçı, "Bu devirde su baskını düşündürücü. Yazık, Edirne'de yaşıyoruz. Kum torbalarını apartmanımızın girişine su girmemesi için koyduk" diye konuştu.


 


AA



Geri Dön