27 / 04 / 2024

Edirne'deki 2. Vakıf İş Hanı'nın tahliyesi meclis gündeminde!

Edirne'deki 2. Vakıf İş Hanı'nın tahliyesi meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'deki bir vakıf iş hanında restorasyon nedeniyle kiracı esnafın tahliye edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Edirne deki 2. Vakıf İş Hanı nın tahliyesi meclis gündeminde!


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'deki bir vakıf iş hanında restorasyon nedeniyle kiracı esnafın tahliye edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a iletti.


Gaytancıoğlu önergesinde "Edirne Merkez Saraçlar Caddesinde bulunan ve 21 kiracısı ile 150 kişinin çalıştığı 2. Vakıf İş Hanı ile ilgili olarak restorasyon gerekçesi ile kiracılarını tahliyesinin düşünüldüğünü ve kısa bir süre içerisinde tahliye edilecekleri yerel basında yer bulmuş, kiracı olan esnafların ziyaretinde de Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren tarafından doğrulanmıştır. Bu nedenle Ekim ayı içinde yapılacak olan işyeri ihalelerinde de iptal edileceği yeni bir proje ile mevcut binanın tek bir kiracıya verileceği belirtilmiştir. Kısa bir süre önce söz konusu binanın tadilatı yapılmış iken tüm bu haberler neticesinde kiracı olan ve işlerin durgunluğu nedeniyle de zor günler geçiren esnaf, kış ayında dükkanlarından çıkarılabileceği düşüncesi ile tedirgin olmaktadır." dedi. Bu doğrultuda 5 soru sordu;


Gaytancıoğlu'nun soruları


1. Anılan Vakıf İş Hanı hangi tarihte inşa ettirilmiştir? Yeni tadilatı yapılmış olmasına rağmen bir restorasyon çalışması düşünülmekte midir?


2. 21 kiracının çıkarılarak tek bir kiracıya kiraya verilecek olmasını doğru buluyor musunuz?


3. Vakıf iş hanında mevcut kiracıların mağduriyetini gidermek üzere bir çalışmanız var mıdır?


4. Edirne ilindeki tüm vakıf gayrimenkullerinin kira gelirleri ne kadardır? Hangi gayrimenkul ne kadar kira getirmektedir?


5. Edirne ilindeki vakıflara ait değer gayrimenkullerle ilgili olarak bu tür planlarınız var mıdır?




Geri Dön