29 / 03 / 2024

Edirne'deki Aziz Louis Kilisesi, Kültür Evi olacak!

Edirne'deki Aziz Louis Kilisesi, Kültür Evi olacak!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Aziz Louis Kilisesi'nin 'Kültür Evi' olarak restore edileceği bildirildi



Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü'de yıllardır atıl vaziyette duran Ortodoks Mezhebi'ne ait Aziz Louis Kilise'nin Kültür Evi olarak restore edilmesi için önemli adımlar attıklarını söyledi. Sanatçı Ege'nin arkadaşı Yorgo Koskinas aracılığıyla Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştüklerini belirten İşbilen, "Uzunköprü'de yıllardır atıl vaziyette bulunan tarihi kilisenin restore edilerek Kültür Evi olarak kullanılması yönündeki projemizi Patrik Bartholomeos'a sunduk" dedi. Bartholomeos'un maddi ve manevi destek sözü verdiğini ifade eden İşbilen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ayrıca açılışında bizzat bulunacağını belirtmesi bizleri sevindirdi.  Kilisenin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi ve gezi alanlarının oluşturularak önemli bir cazibe merkezi yaratmak istiyoruz. Patrik Bartholomeos'a, Latif Bağman'ın kitabından edindiğimiz bilgilere göre Uzunköprü'de 17 bin civarında Rum vatandaşın yaşadığını ve bu kilisede vaftiz edildiklerini belirttik. Şu an restorasyon ihalesi tamamlanan kilisede en yakın sürede çalışmalar başlayacaktır."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tarihi kilise kültür evi olacak

Uzunköprü ilçesindeki tarihî Aziz Louis Kilisesi'nin ‘Kültür Evi' olarak restore edileceği bildirildi

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yıllardır atıl vaziyette bulunan kilisenin restore edilerek kültür evi olarak kullanılmasını için Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştüklerini belirtti. Bartholomeos'un maddi ve manevi destek sözü verdiğini ifade eden İşbilen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizleri her türlü konuda destekleyeceğini belirten Bartholomeas'un, ayrıca açılışında bizzat bulunacağını belirtmesi bizleri sevindirdi.” Türkiye


Geri Dön