29 / 03 / 2024

Edirne'ye bin kişilik yurt yapılıyor!

Edirne'ye bin kişilik yurt yapılıyor!

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Edirne’de yapılması planlanan bin kişilik yurt inşaatının ihale aşamasında olduğunu bildirdi.Özak, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız’ın verdiği soru önergesini yazılı olarak yanıtladı



Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Edirne’de yapılması planlanan bin kişilik yurt inşaatının ihale aşamasında olduğunu bildirdi.
Özak, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız’ın verdiği soru önergesini yazılı olarak yanıtladı. Verdiği yanıtta Edirne il merkezinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından halen işletilmekte olan 2 bin 304 kız, bin 360 erkek öğrenciler için olmak üzere toplam 3 bin 664 yatak kapasitesine sahip yurt bulunduğunu bildiren Özak, yeni yapılacak yurdun tamamlanması ile ihtiyacın karşılanacağı düşünüldüğünü ifade etti.
        
Özak, önergeye yanıtında şunları kaydetti: "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2010 yılı yatırım programında Edirne bin kişilik yurt inşaatı projesi yer almaktadır. Söz konusu yurt projesinin yaklaşık maliyeti hazırlanmış olup ihale aşamasındadır.
        
Edirne ilinde yüksek öğrenim gören öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla bin kişilik yurt inşaatı projesinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların araştırılması, şahıslardan, şirketlerden ve benzeri kuruluşlardan öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere kiralama yoluyla bina temin edilmesi için Bölge Müdürlüğümüzce ilan verilmiştir. 9 Aralık 2010 tarihi itibarıyla Kurumumuza herhangi bir bina teklifi intikal etmemiştir."
        
Özak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca, yüksek öğrenim kurumu bulunan tüm il ve ilçelerde mevcut yatak kapasitesi değerlendirilirken, yüksek öğrenimde eğitim gören öğrenci sayısı ve artış trendi, öğrenci başvurularının karşılanma oranları, mevcut yurt binalarının fiziki durumları gibi kriterlerin gözönünde bulundurulduğunu belirtti. Bakan Özak, yeni bina yaptırmanın yanı sırsatın alma, kiralama, devir, tahsis ve bağış gibi yollarla çağdaş normlara uygun bina temin edilerek yeni yurtlar hizmete açılmakta olduğunu kaydetti.
        
Bu arada, Bilgin Paçarız konuya ilişkin, "Kültür şehri, tarih şehri olan Edirnemizin bir eğitim şehri olması için gerekli olan altyapının zaman kaybına tahammülü yoktur. Bu önemli bir konudur. Yeni fakülteler kurulması için gerekli çalışmaları tamamlamış bulunan Trakya Üniversitesi izinlerin verilmesini beklemektedir. Yaklaşık 21 bin öğrencinin bulunduğu ilimizde var olan yurt sorunu daha da büyümeye devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.
AA
        


Geri Dön