20 / 04 / 2024

Edirne’ye Kent Müzesi yapılacak!

Edirne’ye Kent Müzesi yapılacak!

Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne’ye ’Kent Müzesi’ kuracak. Hafızağa Konağı’na kurulacak olan Edirne Kent Belleği Müzesi için, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin imza törenini gerçekleştirildi.



Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne’ye ’Kent Müzesi’ kuracak. Hafızağa Konağı’na kurulacak olan Edirne Kent Belleği Müzesi için, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin imza törenini gerçekleştirildi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Tarihi Değerleri ile Yaşayan ve Yaşatılan Edirne’ isimli proje Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Hafızağa Konağı’na kurulacak olan 1 milyon 128 bin 165 TL bedelli Edirne Kent Belleği Müzesi’nin 624 bin 394 TL’sini Trakya Kalkınma Ajansı hibe edecek. Geriye kalan 503 bin 770 TL’sini ise Edirne Belediye Başkanlığı’nca karşılanacak.


Hafızağa Konağı’na kurulacak olan Edirne Kent Belleği Müzesi’ne Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin imza töreni Edirne Belediye Meclis Salonu’nda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katılımı ile yapıldı.


Edirne’nin kent müzesine çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "Edirne Belleği Kent Müzesiyle, Trak, Roma-Bizans dönemlerinde yaşamış, Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne’nin kent tarihinin ve kültürel zenginliğinin görsel malzemeler, bilgilendirme panoları, belge, bilgi, obje ve dijital sunumlar ile desteklenerek gelecek nesillere aktarılacak" diye konuştu.


"KURUCU MÜZE GÖREVİNİ ÜSTLENECEK"

Müzenin kurucu müze görevini üstleneceğini ifade eden Gürkan, "Edirne’nin tarihi, Edirne’nin öğeleri, unsurları, kurtuluş savaşı, göç gibi bu müzede birçok bölüm olacak. Bunları daha sonra ayrı ayrı müzeler haline getireceğiz. Süreç tamamlandığında Edirne’de 12-13 civarında müze açmak istiyoruz. Edirne’ye gelen misafirlerin kendi ilgi alanlarına göre dolaşabileceği, birden fazla müze kurmak istiyoruz" diye konuştu.


İl Özel İdare’ye ait Hafızağa Konağı’nın tapusunun artık Edirne Belediyesi’ne ait olduğunu ifade eden Gürkan, "Hafızağa Konağı bedelsiz olarak Edirne Belediyesi’nin oldu. 1 milyon 128 bin 165 TL değerinde bir proje yaptık. Bu projenin 503 bin 770 bin TL’sini Edirne Belediyesi olarak biz karşılayacağız, 624 bin 394 TL’sini ise Kalkınma Ajansı’ndan hibe olarak alacağız. Bu konuda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e de teşekkür ediyorum. Edirne’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


Edirne Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’na çok güzel bir proje sunduğunu anlatan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Bu proje hem ilimize, hem Trakya’mıza çok büyük bir değer katacak. Bu konuda Edirne Belediyesi’ne maddi ve manevi destek vereceğiz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın arkasındayız. Edirne’mizi daha iyi yerlere getirmek için çaba sarf edeceğiz. Edirne’mizi bir dünya markası haline getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön