16 / 04 / 2024

Edirne'ye yeni gençlik parkları geliyor!

Edirne'ye yeni gençlik parkları geliyor!

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Edirne Gençlik Parkları Projesi” ile Edirne'ye yeni gençlik parkları kazandırılacak.




Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hazırladığı ve toplam bütçesi 150 bin 200 TL olan “Edirne Gençlik Parkları Projesi” Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 90 bin TL destek aldı. Proje kapsamında hazırlanan protokol Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzaladı.


Proje hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programına, Edirne Belediyesi olarak ‘Edirne Gençlik Parkları Projesi’ ile başvurduk. Hazırladığımız proje Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 90 bin TL destek almaya hak kazandı” dedi.


Bu proje kapsamında 3 gençlik parkının geleceğin mimarları olan gençler başta olmak üzere Edirne Halkı’nın kullanımına sunulacağını anlatan Gürkan, “Gençlik parklarında sportif faaliyetler, eğlendirici oyunlar, eğitici ve bilgiye dayanan çeşitli oyun aktivite seçenekleri yer alacak. Yeşil dokulu dinlence alanları ile halkın hizmetine sunulacak olan gençlik parkları sayesinde yeni sosyal ortamların oluşturulmasını; buna bağlı olarak kişilerin psikolojik ve fiziksel gelişimlerinin sağlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


Gürkan, ayrıca projenin 3 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. 



Edirne Belediyesi


Geri Dön