20 / 04 / 2024

Ediz Giray, ihtiyacı gördü yurt işine girdi!

Ediz Giray, ihtiyacı gördü yurt işine girdi!

Yurt sektöründe doğan boşluğu gören Avrupa Şirketler Grubu Başkanı Ediz Giray, Konforist yurtlarını kurdu. Giray, "Yurt yatırımı kendini 100 ayda amorti ediyor" dedi. İşte açıklamaları...



Türkiye'de her geçen yıl artan öğrenci sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu alanda yatırımcılara yeni fırsatlar sunan yurt sektörü, kendini 100 ayda amorti ediyor. 


Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, sektördeki boşluğu gördüklerini belirterek, "Konforist markasıyla iki yurt kurduk. İlk yılda yüzde 95 doluluğa ulaştık" dedi. Kendilerinin 2013'e kadar inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olduğunu aktaran Giray, "Hem arz fazlalığı hem de faizlerin yükselişi konut sektöründe bir daralmaya neden oldu. Öte yandan Paralel Yapı'ya mesafeli olan muhafazakâr aileler çocukları için yurt bulmakta güçlük çekiyordu. Çocuklarının Paralel'in evleri ya da yurtlarında kalmasını istemiyordu. Hem konut sektöründeki daralma hem de bu alanda doğan ihtiyaçtan dolayı yurt sektörüne yöneldik" diye konuştu.


Konforist markasıyla 500 yatak kapasiteli iki yurt yaptıklarını vurgulayan Giray, bu markanın lüks segmentte kız ve erkek öğrencilere hitap ettiğini kaydetti. Giray, şunları anlattı: "Bilgi Üniversitesi'nden bize Haliç bölgesinde ciddi anlamda yurt ihtiyacı olduğu bilgisi geldi. Bölgede yurt yapma kararı aldıktan sonra nasıl bir yatırım olması gerektiği konusunda araştırma yaptık. Konforist Projesi çevresinde 8 vakıf üniversitesinde, 20 bine yakın kız öğrenci ve yüzde 20 yurt potansiyeli bulunuyor. Bu okullara çocuklarını gönderen aileler genellikle üst gelir grubundan. Biz de beklentileri doğrultusunda okula yakın bir lokasyonda, fitness, sauna, yüzme havuzu, açık büfe gibi bir otelde bulunabilecek her türlü konforu sağlayan yurdu Konforist markasıyla hayata geçirdik." 


ANADOLU'YA YAYILACAĞIZ 


Giray, uzun vadede orta gelir grubu için Eforist markasını hayata geçireceklerinin bilgisini verdi. 2020'ye kadar İstanbul Maltepe, Davutpaşa ve Sarıyer bölgelerinde 5 yurt hedefleri olduğunu aktaran Giray, toplamda 100 milyon TL'lik yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti. Giray, "Ardından Eforist markasıyla Anadolu'ya açılmayı hedefliyoruz" dedi. 



Betül Alakent / Sabah




Geri Dön