16 / 04 / 2024

Edremit Belediyesi imar mevzuatındaki değişiklikleri anlattı!

Edremit Belediyesi imar mevzuatındaki değişiklikleri anlattı!

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede çalışma gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle biraraya geldi. Parlamento salonundaki toplantıda, imar mevzuatındaki farklılıklar görüşüldü.



Balıkesir'in Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede çalışma gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle biraraya geldi. Parlamento salonundaki toplantıda, imar mevzuatındaki farklılıklar görüşüldü.


Yeni tertip etmelerin anlatıldığı, talep ve taleplerin değerlendirildiği toplantının randımanlı geçtiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Özgirgin, imar uygulamaları ile alakalı genel haber verdi.Ev müdürleri ise 3194 Sayılabilir İmar Kanunu'nun alakalı maddelerine yönelik yapılan 1/5000'lik nazım imar tasarısı ve bunun öngördüğü koşullara yönelik yapılan 1/1000'lik uygulama imar tasarısı , plan tadilatları ve bunların uygulama gerekliliği ile alakalı haber verdi.


Fatma Özgirgin, yaptığı konuşmada, " Hata idrak ve anlaşılmaların olmasını engellemenin çabası içindeyiz. Nihai derece saydam olan idare anlayışımızın, imar ile alakalı da saydam meydana geldiğini bilmenizi talep ediyoruz . Yaptığımız çalışmalarımızla toplantılarımızda, size gerçek olanı anlatarak haber sahibi yapmak talep ediyoruz . Megakent olduktan ardından yaşadığımız pekçok değişiklikle birlikte farklı meselelerle karşılaşıyoruz. Bunun için sık bilgilendirme toplantılarına aynı ritimde devam edeceğiz. Bizler problemi çözmek için varız. Emelimiz yapılan işleri zorlaştırmak değil, legal çerçeveler içerisinde yurttaşlarımızın işini kolaylaştırmaktır." diye konuştu . Toplantıda Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Berna Şellavcı, Yapı Muayene Müdürü Elif Büşra Sezgin ve Etüt Proje Müdürü Devrim Kaypak da hazır yer aldı .



Haber, Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Balıkesir'in Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin, ilçede faaliyet gösteren Edremit İnşaatçılar Odası, TMMOB Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği ve müteahhitlerle bir araya geldi. Meclis salonundaki toplantıda, imar mevzuatındaki değişiklikler görüşüldü. 

Yeni düzenlemelerin anlatıldığı, istek ve taleplerin değerlendirildiği toplantının verimli geçtiğini belirten Başkan Yardımcısı Özgirgin, imar uygulamaları hakkında genel bilgi verdi. 


Habertürk Egeli



Geri Dön