20 / 04 / 2024

Edremit Hattuşa Astryra Thermal Resort 2013'te tamamlanacak!

Edremit Hattuşa Astryra Thermal Resort 2013'te tamamlanacak!

Edremit'in Güre beldesinde başlanan Hattuşa Astryra Thermal Resort, 2013'te tamamlanacak



Hattuşa Astryra Thermal Resort Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydemir, Edremit'in Güre beldesinde başladıkları projenin 2013'te tamamlanacağını açıkladı

Edremit'in Güre beldesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayından bu yana üyelerini ağırlayan Hattuşa Astryra Thermal Resort, üye sayısını günden güne artırmaya devam ediyor. Apart, residence ve otel olmak üzere 3 kısımdan oluşacak projenin 15 milyon dolara mal olan apart villalarını, termal ve tatlı su havuzlarını, çamur havuzunu, saunalarını, hamamlarını ve diğer sosyal donatılarını tamamlayıp hizmete açtıklarını dile getiren Hattuşa Astryra Thermal Resort Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydemir, "Projenin geriye kalan otel ve residence kısımlarının da 35 milyon dolar yatırım bedeliyle 2013 yılında tamamlanması planlanıyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük termal turizm projelerinden biri olması hedeflenen Hattuşa Astryra'nın apart kısmında 12 blokta toplam 144 daire olduğunu belirten Aydemir, dairelerin 63 metrekareden oluştuğunu ve son derece konforlu dizayn edildiğini ifade etti.

Şu anda 4 bin civarında üye sayısına ulaştıklarını ve 7 bin 500 üye kapasitesi ile hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Aydemir, residence kısmının hizmete açılması ile birlikte yaklaşık 12-13 bin üyeye ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

TERMAL SU ÇIKIYOR
Güre'de çıkan termal suyun 64 derece olduğunun ve içinde bulunan sodyum, potasyum, magnezyum gibi birçok mineralin sağlık açısından fayda sağladığının altını çisen Aydemir, şunları aktardı: "Tesisimizdeki termal su özellikle kas, iskelet hastalıklarının tedavisinde, ortopedik operasyonlar sonrası uzun süre hareketsiz kalan metabolizmanın çalıştırılmasında faydalı. Bu su, genel stres bozukluklarında, spor yaralanmalarında ve solunum yolu hastalıklarında tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir."

Edremit Körfezi'nin en güzel sahillerinde yer alan Güre'nin oksijen yoğunluğu açısından dünyada 2. olan Kazdağı eteklerinde kurulmuş olmasının da önemini vurgulayan Aydemir, "Termal, dağ ve deniz turizmiyle Güre, yılın 12 ayı turist ağırlamaktadır. Residence ve otel kısımlarımızın da hizmete açılmasıyla birlikte termal turizm konusunda daha etkili olmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Farklı ülkeleri görme fırsatı
Hattuşa Astryra Thermal Resort'un en eski ve geniş uluslararası değişim şirketi RCI'ye bağlı olduğunu anlatan Mehmet Aydemir, sözlerine şöyle devam etti: "RCI, devremülk sahiplerinin sahip oldukları tatil haftalarını dünya üzerindeki diğer tatil haftalarıyla değiştirebilme imkanı sağlayan uluslararası bir kuruluştur. 90 ülkedeki 4 bin tesis ile işbirliği halinde olan RCI ile dilerseniz dünyanın istediğiniz yerinde, tatilinizi hiçbir ücret ödemeden yapabilirsiniz."
YeniAsır/Özgü Erçetingöz Gedik


Geri Dön