28 / 03 / 2024

Edremit Körfezi'nde daireler 1 milyon TL'ye satılıyor!

 Edremit Körfezi'nde daireler 1 milyon TL'ye satılıyor!

Edremit Körfezi'nde bulunan eski Rum köyü Adatepe'de arsasıyla yıkık bir ev, manzarasına göre 1 milyon liraya varan fiyatlardan satılıyor...



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Rum Köyü Adatepe, Alpler'den sonra dünyanın en fazla oksijen üreten Kazdağları'nın eteklerinde kurulu olmasından dolayı temiz havası, şehir stresinden uzaklığı, sessizliği ve otantik yapısıyla özellikle son yıllarda yüksek gelirli ailelerin gözdesi.


1989 yılında sit alanı olarak ilan edilmesinden sonra, köyün mimarisine uygun tekrar inşa edilen, bugün yaklaşık 300 haneye ulaşan köydeki evlerin fiyatları, gösterilen talebin etkisiyle ciddi rakamlara ulaşıyor. Fiyatları adeta İstanbul Boğazı'ndaki manzaralı villalarla yarışan evleri satın almak için yüz binlerce hatta 1 milyon liranın üzerinde parayı gözden çıkarmak gerekiyor.


Köyde her bina, Anıtlar Kurulu'ndan alınan onayla restore edilip, kullanılabilir hale getirilebiliyor. Bunun için bölge mimarisine uygun proje hazırlanması ve uygulanması gerekiyor. Adatepe'de 300-400 bin liraya alınan yıkık bir evin Anıtlar Kurulu onayıyla mimariye uygun yeniden inşa edilmesi, 1 milyon 300 bin liraya ulaşabiliyor.


AA


Geri Dön