24 / 04 / 2024

Edremit Körfezi'nde turizmciler bayrama gün sayıyor!

Edremit Körfezi'nde turizmciler bayrama gün sayıyor!

Ramazan Bayramı için rezervasyonların hızlandığı Edremit Körfezi'nde, otel ve pansiyonlardaki doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı.Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (AYOP) Başkanı Hatice Arga; "fiyatlarda değişiklik yok" dedi



Ayvalık, Sarımsaklı, Akçay, Altınoluk ve Ören gibi turizm merkezlerinin bulunduğu, 115 kilometre sahil uzunluğuna sahip Edremit Körfezi'nde turizmciler adeta bayrama gün sayıyor.


Yaklaşık 127 bin konutun bulunduğu, 25 binden fazla yatağa sahip körfezde, ramazan ayı dolayısıyla ara verilen ya da ertelenen tatil, bayramla kaldığı yerden devam edecek.


Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (AYOP) Başkanı Hatice Arga, ilçelerindeki otelciler ve pansiyoncular olarak bayrama yönelik fiyatlarda bir değişikliğe gitmediklerini söyledi.


Arga, Ayvalık başta olmak üzere körfez genelinde otel ve pansiyonlardaki doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını vurgulayarak, tatil için bölgeyi tercih edeceklerin daha hızlı karar vermesini istedi.


Derneği arayanları, boş yatağı bulunan tesislere yönlendirdiklerini ifade eden Arga, "Bayramda, tüm otel ve pansiyonlarımız yüzde 100 dolulukla hizmet verecek" dedi.


Körfezde bu yıl tatil sezonunun bir ay uzayacağını belirten Arga, şunları kaydetti:


"Eylül ve ekim ayında bölgemizde havalar çok güzel oluyor. Bunun için temmuzda ramazan dolayısıyla tatile çıkamayanlar, bu ayları tercih edecek. Bu da sezonun uzamasını sağlayacak. Eylül ayında Ayvalık'ta zeytin hasat günleri, kültür sanat etkinlikleri gibi bir çok geniş kapsamlı programlar bulunuyor. Dolayısıyla bunlar, turizme katkı sağlayacak."


Edremit Körfezi'nde pansiyonlarda kişi başı konaklama ücreti 55 ile 100, otellerde ise 130 ile 250 TL arasında değişiyor.


AA


Geri Dön