25 / 04 / 2024

Edremit Meclisi'nde 45 gündem maddesinin 44'ü kabul edildi!

Edremit Meclisi'nde 45 gündem maddesinin 44'ü kabul edildi!

Edremit Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapıldı. Toplantıda görüşülen 45 gündem maddesinden biri oy çokluğu, diğer 44'ü oy birliği ile kabul edildi.



Edremit Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapılan toplantıda 33ana gündem ve önergelerle gündeme alınan 12 madde olmak üzere toplam 45 madde görüşülerek karara bağlandı.


Belediyenin  2017 ve takip eden 2018-2019 Mali Yılına ait   Bütçe Taslağının görüşülmesi için  Bütçe Tarife Komisyonuna havalesine, belediyemiz 2017 Mali Yılı Gelir Tarifesinin görüşülmesi için Bütçe Tarife Komisyonuna havalesine, Edremit Belediyesi ile Deve Güreşleri Derneğinin ortak hizmet projesi kapsamında 2017 Mali yılında yapacağı geleneksel  “Deve Güreşleri” tarihinin belirlenmesi, Amatör Spor Kulüplerinin “nakdi yardım” taleplerinin görüşülmesi için Eğitim, gençlik ve Spor Komisyonu’na havalesine, Bölgede yapılacak çevre düzenlemesi amacı ile  Özel mülkiyete ait Edremit  Doyran Mh.si, 107 ada,11 no.lu parselde yer alan 2 katlı kerpiç binanın, 5393  sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) fıkrası hükmü gereği satın alma işlemleri için  Riyaset Makamına  yetki verilmesine, Karayolları Genel Müdürlüğü 14.Bölge Müdürlüğünün mevcut Edremit  Çıkrıkçı Kavşağı ile ilgili   yeniden hazırlanarak sunulan projenin İmar Komisyonuna havalesine, Edremit’ e mal olmuş yazar ve şair Sebahattin Ali  tarafından kullanılmış, Hekimzade Mh.si 78 ada, 11 parselde bulunan avlulu kerpiç ev niteliğindeki taşınmazı 5393 sayılı Kanununun 18 maddesinin (e)  bendi hükmü gereği satın alma işlemlerinde Riyaset Makamına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. İmar ile ilgili konular İmar Komisyonu’na, diğer bazı gündem maddeleri de incelenmek üzere ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Ayrıca komisyonlardan gelen raporlarda tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda görüşülen gündem maddelerinden sadece birisi oy çokluğu ile geri kalan 44 madde ise CHP, AKP ve MHP’li üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonunda yürütülen hizmetler ve planlanan çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kaymakam Ali Sırmalı ile birlikte Ankara’da temaslarda bulunduklarını ve yeni Edremit Devlet Hastanesi’nin Askeri Hastane’nin bulunduğu alana yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Başkan Saka, ayrıca ilçe gündemini meşgule den Edremit Belediyespor ile ilgilide açıklamalarda bulunarak, eski yönetimler tarafından büyük bir borç yükü altında bırakılan ve hiçbir başarısı, tesis bulunmayan eski takımın yerine büyük, güçlü ve yepyeni bir Edremit Belediyespor’un oluşturulacağını söyledi.


Başkan Saka, “Meclisimizde aldığımız kararların Edremit’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve izleyici olarak salonda bulunan yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda her ay olduğu gibi işaret dili tercümanı görev yaparken Edremit’te yayın yapan Zeytin Fm radyosundan canlı olarak yayınlandı.


Balıkesir Birlik


Geri Dön