20 / 04 / 2024

Edremit'e bölge hastanesi geliyor!

Edremit'e bölge hastanesi geliyor!

Edremit Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapıldı. Toplantıda bölge hastanesi yapılmak üzere gerekli plan çalışmaları için İmar Komisyonu'na havalesine karar verildi.



Edremit Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapıldı. Toplam 34 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda yeni otogar alanı için arsa devri ve yeni Bölge Devlet Hastanesi arsasının tahsisi için ilgili müdürlüğe yetki verildi. 


Edremit Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplatışı yapıldı. 23 ana gündem maddesi ve önergelerle gündeme alınan 11 madde olmak üzere toplam 34 konu görüşülerek karara bağlandı. Toplantının başında Belediye Başkanı Kamil Saka, kardeş şehir Moğolistan'ın Erdenet kentine yapılan teknik gezi hakkında bilgilendirme yaptı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait mevcut otogarın şehir merkezinde kalması nedeniyle bölgenin kent meydanı olarak düzenlenebilmesi için yeni otogar yeri olarak mülkiyeti Edremit Belediyesi'ne ait Zeytinli Mahallesi'nde bulunan 30 dönüm büyüklüğünde ki iki ayrı arsanın otogar olarak kullanılmak üzere Balıkesir Büyükeşhir Belediyesi'ne ücretsiz olarak devredilmesine karar verildi. Doyran Mahallesi mezarlığının dolması nedeniyle 123 ada, 25 nolu parsel ile 135 ada 1 no'lu parselin mezarlığa dahil edilmek üzere tahsisi için Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulması oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Kızılkeçili Mahallesi, Yaykın Mevkii ve Peçe Mevkiinde Belediyeye ait 55 dönüm ve 36 dönüm büyüklüğünde ki iki ayrı arsanın Bölge Hastanesi yapılmak üzere gerekli plan çalışmaları için İmar Komisyonu'na havalesine karar verildi. Ayrıca taşınmazlar için kamu yararı kararı alındı, imar ile ilgili konular İmar Komisyonu'na, diğer bazı gündem maddeleri de incelenmek üzere ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Ayrıca komisyonlardan gelen raporlarda tek tek görüşülerek karara bağlandı. Mecliste görüşülen kararların çoğunluğu oy birliği ile kabul edilirken Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Belediye Meclisimizde aldığımız kararların ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan ayının şimdiden Edremit'li vatandaşlarımıza ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. 


Toplantıda her ay olduğu gibi işaret dili tercümanı görev yaparken, Edremit'te yayın yapan Zeytin Fm radyosundan canlı olarak yayınlandı. 


Balıkesir Memleket


Geri Dön