25 / 04 / 2024

Edremit'te 3 milyonluk emlakçı vurgunu!

Edremit'te 3 milyonluk emlakçı vurgunu!

Edremit’te yaşayan 77 yaşındaki Mehmet Ayder, arsasına ev yapması için vekalet verdiği emlakçı tarafından dolandırıldı. 3 milyonu bulan gayrimenkullerinden olan Ayder, “Mülklerimi üzerlerine geçirmişler. Oturduğum evi bile parayla yeniden alarak kurtardım” dedi




Edremit’te yaşayan 77 yaşındaki Mehmet Ayder, arsasına ev yapması için vekalet verdiği emlakçı tarafından dolandırıldı. 3 milyonu bulan gayrimenkullerinden olan Ayder, “Mülklerimi üzerlerine geçirmişler. Oturduğum evi bile parayla yeniden alarak kurtardım” dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşlı bir adam, 3 milyon liralık gayrimenkullerini kendi üzerine geçirdiğini iddia ettiği emlakçı hakkında suç duyurusunda bulundu. 77 yaşındaki Mehmet Ayder, vekaletname verdiği emlakçının toplam değeri 3 milyon lirayı bulan gayrimenkullerini iki eşi ve bir elemanının üzerine geçirdiğini ileri sürdü. Kendi evini bile parayla geri aldığını ifade eden Mehmet Ayder, "Bir yıl önce Edremit'te bir müteahhitten daire aldım. Bir de arsa almak istediğimi bildiği için, beni kardeşine götürdü. Kardeşi bana bir arsa temin etti. Kendileri arsayı yapıp vereceklerdi. Çocuklarım için üç daire yapmak durumundaydım. Sekiz dairenin beşi kendinin, üçü benim olacaktı. Bunun üzerine bir başka arazi aldırdılar ve bana, 'Bir sene bekle, bunun parasıyla rahatlıkla yaparız' dediler, inandım. Vekaletname istediler. Kısmi vekaletname vermek istediğimi söyledim. Noterde gözlerim görmediği için imzaladım. Meğer genel vekaletnameymiş. Mallarımı üzerlerine geçirmişler" dedi.


"Eşinin üzerine yapmış"


Bu olaylardan sonra emlakçı ve çevresindeki kişilerin kendisinden ikinci bir vekaletname istediklerini kaydeden Ayder, şöyle konuştu: "Antalya'daki bir arsama altı dairelik bir yer yapacaklar, ikisi benim, gerisi onların olacaktı. Onu da kabul ettim. Meğer o da Türkiye için genel vekaletnameymiş. Okumadan imza attım. Çünkü gözlerim tam görmüyordu. Doktor raporum var. Oturduğum eve kadar almışlar. Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ardından tehdit edildim. 'İcap ederse seni yok ederiz' dediler. Oturduğum evi M.Y. adlı emlakçı dini nikahlı eşi K'ye devretmiş. Fakat evimizi çok düşük bir ücret karşılığında iade ettiler."



Yeni Asır





Geri Dön