25 / 04 / 2024

Efeler Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Efeler Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Efeler Belediye Meclisi’nde komisyonlardan gelen 14 gündem maddesi komisyonların görüşleri doğrultusunda meclisten geçti. İmar komisyonundan gelen diğer maddeler komisyonun karar verdiği doğrultuda meclisten oy birliği ile geçti.



Efeler Belediye Meclisi Hukuk Komisyonunun kararına istinaden Mücavir alan, okul ve öğrenci yurtlarının bulunduğu alanda içkili yere ruhsat vermedi, T.C. Anayasa’nın 10. Maddesinde belirtilen eşitlik ve 58. Madde 2. Cümlesinde belirtilen “Devlet Gençleri Alkol düşkünlüğünden uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” İlkelerine aykırı olması ve ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanunu ve İş Yeri açma ve Çalıştırma yönetmenliği 30. Maddesine uygun olmaması nedeni ile içkili umuma açık istirahat ve eğlence yeri çalışma ruhsatı talebini ret etti.


Efeler Belediye Meclisi ikinci toplantısı 3 Aralık 2015 Perşembe günü saat 18.00 de Efeler Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Komisyonlardan gelen gündem maddelerinde;  Bütçe fonksiyonel sınıflandırmasında Mezarlıklar Müdürlüğünün bütçesinde yer alan müteahhitlik hizmetleri tertibinde yeterli ödenek olmadığı İmar ve şehircilik müdürlüğü harita yapım ve alım giderleri tedbirinden ödeneğin mezarlıklar Müdürlüğünün Müteahhitlik Hizmetleri tedbirine aktarılması, Tüm hisseleri Efeler Belediyesine ait olan Efebel İnşaat Temizlik Spor Gıda Turizm Jeotermal San. ve Tic. A.Ş.’ne ayni sermaye artırımı yerine daha önce karar alınan iki milyon TL’lik sermaye artırımının nakdi olarak yapılması. 2016 yılı Gelir Ücret Tarifesinde değişiklikler yapılması. Efeler Zabıta Müdürlüğü Karakolu olarak kullanılan Ramazanpaşa Mahallesi Barbaros Caddesi Bedesten İş hanındaki Aydın 3. İcra Müdürlüğü ile Aydın 2.Sulh Hukuk Mahkemesine tahsis edilen toplantı salonunun tahsis sürelerinin üç yıl uzatılmasına, Efeler Belediye Meclisi’nin 07/05/2015 tarih ve 162 sayılı kararı ile mülkiyeti belediyemize ait Tepecik Mahallesi PTT şubesi ile Osman Yozgatlı Mahallesi PTT şubesinin 2 (İki) yıl olan tahsis sürelerinin, 5 (Beş) yıl olarak değiştirilip uzatılmasına Plan ve Bütçe Komisyonu kararı,


Işıklı Mahallesi Işıklı Sokakta 811’e kadar numaralandırılan sokakta 759 – 811 arasındaki numaraların da içkili alan bölgesine eklenmesi hususu, Meclis Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından uygun görülmesine, Fakat Meclis Hukuk Komisyonu tarafından yapılan incelemede Işıklı Mahallesi Mücavir alan sokakta 731 – 758 numaraya kadar içkili yer bölgesi yer olarak tespit edilen alanın dışında kalan 759 – 811 numaraya kadar İçkili yer bölgesi olarak tespit edilen alanın dışında kalan 759 – 811 arasındaki numaralarda okul ve öğrenci yurdu bulunduğu talabin T.C. Anayasa’nın 10. Maddesinde belirtilen eşitlik ve 58. Madde 2. Cümlesinde belirtilen “Devlet Gençleri Alkol düşkünlüğünden uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” İlkelerine aykırı olması ve ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanunu ve İş Yeri açma ve Çalıştırma yönetmenliği 30. Maddesine uygun olmaması nedeni ile içkili umuma açık istirahat ve eğlence yeri çalışma ruhsatı talebi komisyonunca uygun görülmedi. Meclis Hukuk Komisyonu kararı doğrultusun da içkili alan ekletilmesini ret etti. İmar komisyonundan gelen diğer maddeler komisyonun karar verdiği doğrultuda meclisten oy birliği ile geçti.


Mücadele Gazetesi


Geri Dön