16 / 04 / 2024

Efes'in UNESCO adaylığı 5 Temmuz'da görüşülecek!

Efes'in UNESCO adaylığı 5 Temmuz'da görüşülecek!

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in UNESCO adaylığı görüşülecek.




Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in adaylığı görüşülecek. Başkan Zeynel Bakıcı, "1994'ten bu yana verilen mücadelenin mutlu sonucunu inşallah hep birlikte yaşayacağız" dedi

Efes Antik Kenti için Almanya'nın Bonn kentinde devam eden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Türkiye'nin ev sahipliğinde Bonn WCCB Kongre Merkezi'nde resepsiyon gerçekleştirilecek. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, aralarında CHP ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 20 kişilik ekiple resepsiyonda olacaklarını belirtti. 


"Tüm hazırlıkları tamamladık"

5 Temmuz Pazar günü de Efes'in adaylığının görüşüleceğini ifade eden Başkan Bakıcı, "Bizler UNESCO için tüm hazırlıklarımızı tamamlandık. İnşallah Almanya'dan ilçemize Efes'in Dünya Miras Listesine dahil edilerek döneceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. 1994 yılından bu yana verilen mücadelenin mutlu sonucunu inşallah Pazar günü hep birlikte yaşayacağız. Ben bu anlamda bizleri burada yalnız bırakmayan, bu önemli heyecanımızı bizlerle paylaşan  İzmir  Valimiz Mustafa Toprak'a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'a, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Efes Alan Yönetimi Başkanı Cengiz Topal'a, Selçuk Efes Kent Belleği Koordinatörü Arkeolog Yusuf Yavaş'a Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter'e, Efes Müzesi Uzmanı Arkeolog Dr. Gamze Günay Vonedlegraeve ile belediye meclis üyelerimize, Oda Başkanlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.


İstanbul için önemli karar 

Selçuk Efes ile 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı'nın yer aldığı listede İstanbul için de güzel haber geldi. İstanbul'un Tarihi Alanları Koruma Durum Raporu Dünya Miras Komitesi tarafından tartışmaya açılmadan kabul edildi. 



Yeni Asır


Geri Dön