19 / 04 / 2024

Ege Bölgesi'nde OSB yatırımları hareketli!

Ege Bölgesi'nde OSB yatırımları hareketli!

Ege Bölgesi'nde OSB'lerde yatırım devam ediyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya'daki OSB'lerin bazılarında parsel arzı talebi karşılamıyor. Bölgedeki fabrika inşaatlarını sürdürüyor.



TİRE OSB'de Süıaş'ın 280 milyon liralık, Gürsüt'ün 89 milyon liralık yatırımları tamamlanacak. LM Wind PoNver'ın Bergama ÖSB'deki yatırımı başladı. Torbalı OSB'de bu yıl 10 firma inşaata başlayacak. Pancar OSB'de ise bu yıl 7 fabrika hizmete girecek. Bııca Ege Giyim OSB'de bu sene 3 tekstil firması dalıa faaliyete geçecek, Çardak Özdemir Sabancı OSB'de faaliyete geçme aşamasındaki 7 tesise ek olarak bu yıl da 10'ıın üzerinde yatırımın başlaması bekleniyor. Denizli Makine İhtisas OSB için 90 ön talep geldi. Tam doluluğa ulaşan Aydın OSB'de 6 firma üretime başlayacak. Ortaklar OSB'de 3 yeni tesis kurutuyor. Uşak'ta Deri Karma OSB'de 13 firmanın inşaatı devam ediyor. Uşak OSB'de ise bu yıl 12 firmanın daha üretime başlaması planlanıyor. Kütahya 2. OSB'de NG Kütahya'nın 150 milyon TL'lik yatırımı temmuzda üretime başlayacak. Manisa OSB'de geçen yıl 7 fabrika faaliyete geçti. Bu yıl Tirsan Kardan. Frito Lay Gıda, Mitsubishi Electric Turkey ve Vestel Beyaz Laya'nın da aralarında bulunduğu 6 yeni fabrika devreye girecek. 


OSB DIŞINDA DA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR 

2008'de Pctkim'i alan SOCAR Türkiye, Petkim Yarımadasındaki 31 milyar liralık yatırımları sürüyor. SOCAR'ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı. OMV Petrol Üfisi'nin Aliağa'daki Depolama Tesisleri'ni alıyor. SOCAR, PO'ya da talip. Vestel, Manisa OSB'deki tesislerine ek 260 milyon liralık yatırım kararı aldı. 2018'de tamamlanacak yatırımla yıllık 750 bin çamaşır ve 750 bin kurutma makinası üretilecek. İzmirli Gürel ailesine ait Kütaş da Turgutlu'da yeni fabrika yatırımı yapacak. Kütaş. 70 milyon lira yatırımla Güzelbahçe'deki mevcut fabrikasının 4 katı büyüklüğünde yeni bir fabrika kuracak.


Türkerler Holding, İzmir'de 4 projeye toplam 4.1 milyar liranın üzerinde yatırım yapıyor. Gama ve GE ile birlikte Bayraklı'da şehir hastanesi kuruyor. Halkapınar'daki Mahall Bomonti projesine 1.1 milyar lira yatırım yapacak. Tire ve Kiraz'da rüzgar enerji santrallari kuruyor. İşadamları Hüsnü Özyeğin ve Muzaffer Polat, Kınık mevkiinde 770 milyon liralık kömür madeni yatırımı yapıyor. Arkasından 2,4 milyar liralık kömür santralı projesi başlayacak. Folkart Yapı'nın proje aşamasındaki illerle birlikte İzmir'e 3 milyar liralık yatırım programı var. 


HER OSB'DE YENİ YATIRIM VAR 

2017 ıie birçok yeni tesis üretime geçecek. Tire OSB'de Sütaş'ın 280 milyon liralık, Gürsüt'ün 89 milyon liralık yatırımı tamamlanmak üzere. Rüzgar türbini kaııat fabrikası kuracak olan LM Wind Power'in Bergama OSB'de (BOBSİ) yatırımının temeli atıldı. Aliağa'da bulunan ALOSBİ'de 2016'da 14 firma üretime başladı. 30 firma fabrika inşaatlarını sürdürüyor. Alanın yüzde 40'ı Kimya İhtisas OSB'si olarak ayrıldı. Torbalı OSB'de 3 firma geçen yıl üretime başlarken. bu yıl 10 firmanın inşaatı başlayacak. Yine bu ilçedeki Pancar OSB'de ise geçen yıl 25 tesis yatırımını tamamlandı. Şu anda bin 30 kişinin çalıştığı Pancar OSB'de bu yıl da 7 fabrikanın hizmete girmesi hedefleniyor. Kemalpaşa OSB'de 2016'da 6 yeni tesis açıklı. Buca Fge Giyim OSB'de mevcut 87 tesise geçen yıl 12 fabrika daha eklendi. Bu sene faaliyete girecek 3 tekstil firmasıyla istihdam 6 bine ulaşacak. 



Torbalı Ege Gazetesi



Geri Dön