24 / 04 / 2024

Ege Bölgesi'nde yatırımlar hız kesmiyor!

Ege Bölgesi'nde yatırımlar hız kesmiyor!

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, deniz taşımacılığı konusunda hem uluslararası piyasalarda, hem de yerel anlamda umut verici gelişmeler yaşandığını açıkladı. Öztürk, yakın zamanda yatırımların tamamlanmasıyla Ege’nin hem lojistik merkez, hem de yatırım cenneti olacağını dile getirdi.



Deniz taşımacılığı sektöründe uluslararası alanda önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren DTO  İzmir  Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege'de devam eden limanları demiryolu ve karayolu ağlarıyla birbirine ve sanayi bölgelerine bağlayacak yatırımların tamamlandığı ölçüde Ege'nin hem lojistik merkez, hem yatırım cenneti haline geleceğini açıkladı.  Öztürk, ekonomide tüketici güven endeksinin yükseldiği, ülkemize yabancı fon girişlerinin hızlandığı, borsada rekorların kırıldığı, dövizde yükselme eğiliminin hız kestiği bir ayın geçtiğini ifade etti.


'MERKEZ HALİNE GELECEK'

Ege Bölgesi'nde ise limanları demiryolu ve karayolu ağlarıyla birbirine ve sanayi bölgelerine bağlayacak yatırımların devam ettiğini dile getiren Öztürk, "İzmir-İstanbul otoyol çalışması iki taraftan devam ediyor, 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.


Bu yıl ihaleye çıkarılması düşünülen İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde imar planı çalışmaları devam ediyor. Kemalpaşa Lojistik Merkez demiryolu bağlantısı tamamlandı. Seferihisar, Çeşmealtı, Bayraklı, Şakran ve Özdere marina projeleri ile balıkçı barınaklarının zemin etüt, ÇED ve fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Aliağa-Çandarlı- Bergama demiryolu hattının ihale çalışması sürüyor. Nemrut Körfezi liman bağlantı demiryolu bağlantı yolları hizmete başladı" dedi.


Tüm bu altyapı çalışmaları ile Ege Bölgesi'nin hem lojistik merkez, hem de yatırım cenneti haline geleceğini belirten Yusuf Öztürk, "Üretim Reform Paketi kapsamında Güney Marmara'da Bandırma'nın yanı sıra Kuzey Ege'de Çandarlı'ya da bir endüstri bölgesi kurulacak. Kuzey Ege Çandarlı Liman Projesi'nin üretim birimleri ve lojistiği birlikte ele alacak şekilde tasarlanması son derece isabetli olacaktır" açıklamasını yaptı.


Ege Bölgesi nde yatırımlar hız kesmiyor!


2020'YE KADAR TAMAMLANACAK YATIRIMLAR

1-) İzmir-İstanbul Otoyolu

2-) Çandarlı limanı 

3-) Seferihisar, Çeşmealtı, Bayraklı, Şakran ve Özdere marina projeleri

4-) Aliağa-Çandarlı-Bergama demiryolu hattı 

5-) İzmir-Ankara Hızlı tren hattı

6-) Güney Marmara'da Bandırma'nın yanı sıra Kuzey Ege'de Çandarlı'ya da bir endüstri bölgesi


Yeni Asır 


Geri Dön