29 / 03 / 2024

Ege Denizi depreminde Çanakkale'deki 46 binada hasar oluştu!

Ege Denizi depreminde Çanakkale'deki 46 binada hasar oluştu!

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Denizi'ndeki 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 28 bina ve 2 kilisede hasar oluştu. Çanakkale'deki hastanelere 278 kişinin başvurduğu, bunlardan 255'inin taburcu edildi




Ege Denizi'ndeki 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Çanakkale'deki hastanelere 278 kişinin başvurduğu, bunlardan 255'inin taburcu edildiği bildirildi.


Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 13.00 itibarıyla Vali Ahmet Çınar başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetine başladı. Kaymakamlarla görüşülüp, yaralanma olayları ile hasarlar tespit edildi. Hasarların havadan izlenip, Afet Yönetim Merkezine bilgi verilmesi amacıyla Boğaz ve Garnizon Komutanlığı talimatlandırıldı, iki helikopterin havadan keşif yapması sağlandı.


Gökçeada'ya, Türk Kızılayı'ndan 2 tır battaniye, çadır ve iaşe yardımı ulaştırılıp, yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük tedbirler alındı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğünce 100 çadır, ihtiyaç duyulan yerlere  gönderilmek üzere araçlarda yüklü olarak bekletildi. 


Eceabat ve köylerinde depremden etkilenip, evlerine girmek istemeyen vatandaşları geçici olarak barındırmak üzere 24 çadır kurulması için ekip görevlendirildi. 


Çanakkale'deki hastanelere 278 kişi başvururken, bunlardan 255'i taburcu edildi.  İl merkezinde 46 bina, 3 cami, Gökçeada ilçesinde 28 bina, 2 kilise, Eceabat ilçesinde 1 bina, 4 cami, Gelibolu ilçesinde 3 bina, 1 cami, Lapseki ilçesinde 4 bina, Biga ilçesinde 1 konut, 5 cami, Yenice ilçesinde ise 1 bina ile hastanede hasar oluştu.



AA


Geri Dön