28 / 03 / 2024

Ege Grup Ankara'nın en büyük meydanını inşa edecek!

Ege Grup Ankara'nın en büyük meydanını inşa edecek!

Ankara'da hayata geçirdiği prestijli projelerle adından söz ettiren Ege Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Doğan, Eskişehir Yolu üzerinde 125 bin metrekarelik karma projeleri bulunduğunu meydanını inşa edecek...



Ankara'da hayata geçirdiği prestijli  projelerle adından söz ettiren Ege Grup, Ankara-Eskişehir Yo/ ^ lu'ndaki yeni çalışmasıyla bölgenin siluetine renk katmaya hazırlanıyor. İki dev kule ve yatay bölümlerle oluşturulacak projede farklı amaçlara hizmet edecek 540 birim yer alacak. Proje kapsamında oluşturulacak alan ise Ankara'nın en büyük meydanı olacak. 


Ege Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Doğan yaptıkları işi özetlerken, "Mesken, ofis ve ticari alanlar geliştirmek suretiyle projelendirmek, finansmanı ve yapımını da üstlenerek anahtar teslimi esasına göre kullanıcıya teslim etmek üzere çalışıyoruz" dedi. 


AVUKATLIĞI BIRAKIP BAŞLADI 


1983'te askerlik yaptığı dönemde tanıştığı iki inşaatçı arkadaşının teklifiyle avukatlığı bırakıp inşaat şirketi kurmaya karar verdiğini anlatan Doğan, şunları söyledi: "1987 yılında EMA İnşaat olarak sektöre girdik. 1988 yılında Ege İnşaat şirketini kurduk. 1991 yılında sektöre bakış açımızdaki farklılıklar nedeniyle Ege İnşaatı almak suretiyle bu gruptan ayrıldım. 2004 yılına kadar  Ankara  ve İstanbul'da birçok konut ve villa projelerini gerçekleştirdim. 2004 yılında şu anda Ege Grup'un temelini oluşturan arkadaşlarımızla iş bazında ortaklığımızı oluşturup ilk olarak Ege Konudarı'nı hayata geçirdik. 


Bu projemizin başarıyla yürümesi üzerine 2006 yılında Ege Grup Yapı Endüstrisi A.Ş.'yi kurduk. İlk dönemlerde konut ağırlıklı olmak üzere Ankara içerisinde, Ege Botanik Konutları, Ege Bulvar Konutları, Ege Flora Konutları, Ege Kardelen Konutları ve Ege Metropark Konutları'nı inşa ettik. Daha sonra 2010'da Doğuş Otomotiv ile yaptığımız ortaklık sonucunda, Konya Yolu üzerinde toplam 70 bin metrekare kapalı alanlı Porsche, Audi ve Volksvvagen showroom, satış ve servis istasyonlarının bulunduğu projeyi hayata geçirdik. 

Proje kapsamında satış ofisi ve showroom'larını 18 ay gibi bir sürede teslim ettik. 

24 ay içinde de mülkiyeti firmamıza ait Ege Plaza inşaatını bitirdik." Ertan Doğan, şu anda devam eden projeleriyle ilgili de şu bilgileri verdi: "Ege Plaza'da 107 ofis, 1 showroom ve 2 kafe bulunuyor. 11 ofis ve 2 kafe dışında geri kalanı satıldı. Satışı devam eden ofisler için de ciddi talepler alıyoruz. Çayyolu, Park Caddesi üzerinde mülkiyeti şirketimize ait 16 bin 600 metrekare arsa üzerinde geliştirdiğimiz bir projemiz var. Bu projemizde, 15 adet 650 metrekare müstakil villa ve 18 katlı binanın her katında 400 metrekare 


SEKTÖRDE CANLILIK 10 YIL DAHA DEVAM EDER. 


Ertan Doğan, Ankara'daki inşaat Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Ankara'da sektöründeki geleceğine ilişkin olarak konuttaki siteleşme nasıl olduysa da, "Sektörün 10 yıl daha aynı bugün aynı şey ofisler için geçerli, canlılıkla gideceğini umuyoruz. Ankara, Ofisler, Konya ve Eskişehir Yolu henüz yeterli doygunluğa ulaşmadığı arterinde yapılmakta olan projelerde için İstanbul'a göre daha avantajlı bir yer almaktadır" değerlendirmesinde dönem yaşayacağımıza inanıyoruz. bulundu. 


alanlı 1 daire olacak. Bu projenin villaya bakış açısı bağlamında Ankara'ya yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Projenin inşaatına 2014'iin mayıs ayında başlayıp 12 ayda tamamlamayı hedefliyoruz." 125 BlN METREKARELİK PROJE Diğer bir çalışmalarının ise, Eskişehir Yolu üzerinde 125 bin metrekare kapalı alanlı karma projeleri olduğunu aktaran Doğan, şunları anlattı: "Bu proje içinde 540 birim yer almaktadır. Geniş bir meydan ve meydana açılan 40 civarında mağaza, yatay ofis binaları ve iki adet kule ile projemizin bölgenin siluetini değiştireceğini düşünüyoruz. 24 ayda projeyi bitirmeyi amaçlıyoruz. Nisan ayı içinde yapılacak lansman ile birlikte proje ismini ve detaylarını açıklayacağız. Alıcıların sabırla beklemesini tavsiye ediyoruz. Ankara bambaşka bir projeyle karşı karşıya gelecek. Bu projenin merkezinde oluşacak alan Ankara'nın en büyük meydanı olacak. Bu meydanda farklı sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği düzenlemeler yer alacak." 


'MANİA' HATTI KALDIRILMALI 


Ertan Doğan, sektörün sıkıntılarıyla ilgili de şu tespitlerde bulundu: "Sektörün güncel sorunu imar planında oluşan belirsizliklerdir. Hazırlanan imar yönetmeliğinde birçok belirsizlik var. Ayrıca, birtakım kazanılmış hakların geriye götürülmesi söz konusudur. Bu konuda yerel belediyeler yeni yönetmeliği yorumlamakta ve uygulamada sıkıntı çekmektedir. 2013 Haziran ayından bu yana uygulanmaya başlayan yeni imar yönetmeliğinden dolayı yeni inşaat ruhsatı alımı durma noktasına gelmiştir. İkinci sorun mania hattındaki belirsizliktir. Bu konudaki kararı bekliyoruz. Acil bir çözüm üretilmesi zorunludur. Temel beklentimiz mania hattının tamamen kaldırılmasıdır." 


Milliyet Busieness


Geri Dön