27 / 04 / 2024

Ege Serbest Bölgesi 600 dönüm genişleyecek!

Ege Serbest Bölgesi 600 dönüm genişleyecek!

Ege Serbest Bölgesi'ne (ESBAŞ) beklenen müjde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi. Bakan Zeybekci, yaklaşık 600 dönümlük alanın serbest bölge sınırlarına dahil edilmesi için bürokratlarına talimat verdi.




Boş arsa olmaması nedeniyle yatırımların başlayamadığı Ege Serbest Bölgesi'ne (ESBAŞ) beklenen müjde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi. Bakan Zeybekci, yaklaşık 600 dönümlük alanın serbest bölge sınırlarına dahil edilmesi için bürokratlarına talimat verdi.


Boş yer kalmamıştı

Türkiye'nin ilk uçak motoru üretiminin de yapıldığı Gaziemir'de ESBAŞ uzun süredir beklediği genişleme müjdesini sonunda aldı. ESBAŞ'ın Kurucu Başkanı merhum Kaya Tuncer'in ESBAŞ projesini anlatan "Bir Dev Uyanıyor" isimli sergi alanının açılışında ESBAŞ CEO'su Faruk Güler önemli açıklamalar yaptı. Güler, ESBAŞ'ta boş alan kalmadığı için yeni yatırımlara geçilemediğini her fırsatta söylediklerini belirterek, "Geçtiğimiz 6 Haziran'da Ekonomi Bakanı Zeybekci ile yaptığımız 6 saatlik görüşmede durumu kendisine ilettik. Kendisi de bu konuda bize destek verdi. Bakan Zeybekci, 500 dönümü ESBAŞ'a, 90 dönümü ise özel mülk olan yaklaşık 600 dönümlük alanın serbest bölge sınırlarına dahil edilmesi için gerekli talimatları verdi. Artık yeni yatırımlar için düğmeye basabiliriz" dedi. 


8 milyar dolar

Güler, yabancı yatımcıların taleplerine cevap verebileceklerini dile getirerek, "Yabancı yatırımcı geliyor, 'Ne yapacağız?' diye soruyordu. Artık onlara 'Siz projelerinizi yapın, burayı olmuş varsayalım' diyebiliyoruz. Bu konuda Bakan Nihat Zeybekci'den talimatı aldık. Yeni yatırımlarla 7 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Ayrıca 3 milyar dolar civarında bir ticaret hacmi artışı oluşacak. Yani bugün 5 milyar dolar olan hacmimizi 8 milyar dolara çıkaracağız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön