19 / 04 / 2024

Ege Serbest Bölgesi’nin genişlemesine onay çıktı!

Ege Serbest Bölgesi’nin genişlemesine onay çıktı!

İZMİR Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nin daha fazla yatırımcıya yer sağlamak için bir süredir beklediği genişlemeyle ilgili onay sonunda çıktı.



İZMİR Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nin daha fazla yatırımcıya yer sağlamak için bir süredir beklediği genişlemeyle ilgili onay sonunda çıktı.


Bölgenin sınırlarının genişletilmesine yönelik Bakanlar Kurulu Kararı dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 100 doluluk oranına eriştiği için yeni yatırım alamayan Ege Serbest Bölgesi bu kararla sınırlarına 300 bin metrekare büyüklüğünde alan ilave etti. Bölge bu genişleme alanında 200 milyon dolarlık yatırımla 3 bin 500 kişilik ilave istihdam ve 2 milyar dolarlık ticaret hacmi kazanmayı hedefliyor. Bu alanda yatırımlarla dolduğunda Ege Serbest Bölgesi’ne ilave edilecek 300 dönümlük genişleme alanı daha bulunuyor.


 

DENİZDE BİR DAMLA


Türkiye’nin olağan dışı koşullar yaşadığı bir dönemde yatırımcının önünü açmak için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm bakanların imzasını gerektiren bir kararın alınmış olmasının takdire değer olduğunu belirten Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.(ESBAŞ) CEO’su Dr. Faruk Güler, şu değerlendirmeyi yaptı: “OHAL koşullarının yaşandığı ve ülkenin görünen önceliklerinin tamamen farklı olduğu bu ortamda böyle bir kararın çıkması çok güzel. Hükümetin yoğun gündemi içinde dahi yatırımcının önünü açmak için yoğun çaba gösterdiğinin bir kanıtı. Bu ortamda bu karar alındığına göre ekonominin ana hatlarını etkileyecek tüm kararlar da alınıyor demektir. Yoksa ülkenin tüm ekonomisi içinde Ege Serbest Bölgesi’nin genişlemesi denizde bir damladır.”


 


200 MİLYON DOLAR YATIRIM 3 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI


GENİŞLEME alanına gelecek yatırımlarla önümüzdeki dönemde Ege Serbest Bölgesi’ndeki çalışan sayısının en az 22 bin kişiye çıkacağını dile getiren Dr. Faruk Güler, şöyle devam etti: “Bu da 3 bin 500 ilave çalışan demek. Ticaret hacmine de çok önemli katkısı olacak. Bölgenin günümüzde 4 milyar dolar civarında olan ticaret hacmi gelecek yeni yatırımlarla 6 milyar dolara çıkacak. Bu da ciddi bir rakam. Bizim yatırımlarımıza buraya gelecek yatırımcıların harcayacağı miktar da eklendiğinde 300 dönümlük yeni alanda en az 200 milyon dolar tutarında yatırım yapılacak. Bu da iş yaratacağı gibi ekonomiye ilave kaynak aktarılmasını sağlayacak. ESBAŞ olarak bölgeye daha çok yüksek teknolojiye dayalı üretim yapan yabancı firmaları çekmeyi hedefliyoruz.”


Hürriyet





Geri Dön