26 / 04 / 2024

Ege Üniversitesi Kampüs duvarı tepkilere yol açtı!

Ege Üniversitesi Kampüs duvarı tepkilere yol açtı!

Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi sınırını kapatan 2 kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki, üzeri demir parmaklıklı beton duvara tepki yağıyor



İZMİR Ege Üniversitesi Rektörlüğünün kampüs içi güvenlik gerekçesiyle yaptırdığı duvar, üniversite yönetimini hem öğrenciler hem de mahalle halkını karşı karşıya getirdi.

Duvar nedeniyle öğrenciler kış ve yaz şartlarında kampüse ulaşmak için 1.5 kilometre fazladan yürüyor. Duvarın hemen arkasında okulu olmasına karşın ulaşmak için ya 1.5-2 kilometre yürümek ya da otobüse binmek zorunda kalan öğrenciler, mağduriyetlerinin sona ermesi için Ege Üniversitesi Rektörlüğünden en azından duvara bir kapı daha açılmasını talep etti.

Öğrenciler, duvarın Emel Akın Yüksek Okulu yakınındaki girişin yeterli olmadığını, mahallenin merkezi ve yurtlara uzak kaldığından yakındı. Mevlana Mahallesi sakinleri de ekonomik ve sosyal yaşamın canlanması için duvarın kaldırılmasını istedi. Ege Üniveristesi Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Bülent Özkan ise taleplerin haksız olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkan, güvenlik nedeniyle duvarı açamadıkların belirterek Kampüs 60 bin nüfuslu. Korumamız gerekli. Yeterli finans olanakları yarattığımızda, duvarı uzatmak istiyoruz diye konuştu.

Vatan


Geri Dön