29 / 03 / 2024

Ege Üniversitesi öğrencilerinden Urla'ya peyzaj tasarımı!

Ege Üniversitesi öğrencilerinden Urla'ya peyzaj tasarımı!

Urla Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Proje III ve Proje IV lisans dersleri kapsamında karşılıklı işbirliği halinde yürüttüğü Urla İlçesine Yönelik Peyzaj Planlama ve Tasarım sunumları gerçekleşti.




Urla Belediyesi ile Ege Üniversitesi işbirliğinde yürütülen peyzaj planlama ve tasarım sunumlarına öğrencilerden ilginç tasarımlar geldi.


Urla Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Proje III ve Proje IV lisans dersleri kapsamında karşılıklı işbirliği halinde yürüttüğü Urla İlçesine Yönelik Peyzaj Planlama ve Tasarım sunumları Eski Tamirhane Binası’nda gerçekleşti. 


Öğrencilerin bir yıl içerisinde hazırladıkları projelerin sunumlarına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediye Başkan Danışmanı BelginHoşsu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Öğretim Görevlileri ve Peyzaj Mimarları katıldı.


Gruplar halinde çalışmalarını sunan öğrenciler, Urla’nın tarihsel ve kültürel yapısını bozmadan değerlendirdiklerini ifade ederek, sunumlarını jüri ve katılımcıların izleniminde anlattı.


Sunumu izleyen Başkan Sibel Uyar, üniversiteler ile işbirliği yapmanın ilçeye yararlı olacağı vurgusunu yaparak, Urla’nın turizm, tarım ve kültür sanat alanlarında çalışmalar gerçekleştiren öğrencilere teşekkür etti.  



Yenigün





Geri Dön