18 / 04 / 2024

Ege ve Akdeniz'de 300 otelin satılığa çıkarılması asılsız çıktı!

Ege ve Akdeniz'de 300 otelin satılığa çıkarılması asılsız çıktı!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Ege ve Akdeniz sahillerinde toplam bin 300 otelin satılığa çıkarıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.



Ayık, "Ülkemizde, Paris ve Brüksel'de yaşanan saldırılar, Mısır, Tunus ve İstanbul'da turistlere yönelik yapılan saldırılar artık tüm dünyanın büyük bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Büyük resme bakıldığında tüm ülke ekonomilerinde bozulmalar yaşandı" dedi.


GERÇEĞİ YANSITMIYOR

TÜROFED Başkanı Ayık, "Yaşanan bu olayların turizm sektöründe birçok yönüyle etkileri görülmüştür. Fakat bin 300 otelin satılığa çıkarıldığına ilişkin çıkan haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır. Ülkemizde yaklaşık 4 bin 300 adet Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli ve yaklaşık 10 bin adet belediye belgeli otel olduğu düşünülürse, bahsedilen rakamların gerçeği yansıtmadığı açıkça görülmektedir" diye konuştu. Ayık, "İstatistiki veriler iç turizmdeki hareketliliğin arttığını göstermektedir. Bu hareketliliğin daha da artması için fırsatlar yaratılması gerekmektedir" diye konuştu.



Sabah



Geri Dön