28 / 03 / 2024

Ege Yapı 2016'da 6 yeni projeye başlayacak!

Ege Yapı 2016'da 6 yeni projeye başlayacak!

Türkiyede tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesi Batışehir’de sona yaklaşan Ege Yapı; Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi’nde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.



Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “Ege Yapı olarak  merkezi lokasyonlar insanların hayatını kolaylaştıran, modern, teknolojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz” dedi.


Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, yaşamın başladığı Batışehir’de 28 Ocak Perşembe günü basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve Ege Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.


2015 yılında iki genel seçime ve dış ekonomik etkenlere bağlı olarak iç piyasada dönemsel bir durgunluk yaşandığını belirten H. İnanç Kabadayı, “Bu durgunluk dönemlerinde sektördeki talep sadece ötelendi.  Ege Yapı olarak böyle bir dönemde yeni proje satışa çıkmadan sadece mevcut projelerimizdeki kampanyalarımızda %20’lik bir büyüme başarısı gerçekleştirdik. 2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağını düşünüyoruz. Son yıllarda artan yabancı yatırımcıların talebi de sektörün büyümesinde pozitif etki oluşturuyor. Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamladık. Batışehir projemizin satışlarının %93’ü tamamlanırken, Pega Kartal’da bu oran %86’ya geldi. Batışehir projesinde lansman döneminde daire alan müşterilerimiz reel fiyatlarla 2.5 kat kazandı. Şimdi sıra yeni projelerin lansmanlarında” dedi.


Yeni yılda hedef 2 milyar TL değerinde proje üretmek

Ege Yapı olarak 2016 yılında yine merkezi lokasyonlarda projeler geliştireceklerini ifade eden H. İnanç Kabadayı, şunları söyledi:


“Bu yıl içerisinde 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane’de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak. 


Anadolu Yakası’nın en gözde semtlerinden Çekmeköy’de özel bir proje geliştireceğiz. Çekmeköy’deki bir projemizde Casper ortaklığı ile müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı; iş ve günlük yaşam stresinden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için ayrıcalıklı bir yaşam alanı geliştireceğiz. Bu projeler dışında Beylerbeyi’nde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Ege Yapı olarak merkezi lokasyonlarda insanların hayatını kolaylaştıran, modern, teknolojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz.


Önümüzdeki dönemde başlayacağımız diğer projelerimizi ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule’de İstanbul’a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak.


İstanbul’un farklı lokasyonlarında pek çok konsepti bir arada bulunduracak projelere imza atmayı planlarken Ataşehir ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.”


Batışehir’de projeye değer katacak altyapı ve üstyapı çalışmalarına 20 milyon dolar harcandı


Yaşamın başladığı Batışehir ile ilgili bilgi veren H. İnanç Kabadayı, şunları söyledi:

“Batışehir hem Türkiye’de hem Avrupa’da karma proje anlamında öncü işlerden biri oldu. Türkiye’nin 65 farklı ilinden günde 3.300 kişinin çalıştığı Batışehir’de 2011-2016 yılları arasında çalışan sayısı 29 bini buldu. Bu rakamlar projenin ne denli büyük bir iş olduğunu anlatıyor. ‘Avrupa’nın En iyi Karma Kullanım Projesi’ ödüllü Batışehir’de yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun talebi devam ediyor.


Örnek karma kullanım projelerinden olan Batışehir’de Doğa Koleji’nden sonra Four Points By Sheraton Hotel açıldı. Carlson Rezidor Hotel Group’a ait Radisson Blu markasının Türkiye’de açılacak ilk serviced apartments konseptli rezidansı olan Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir’in açılması ile ilgili Suudi Arabistan’ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group ile anlaşma sağlandı. Radison Blu Residence İstanbul Batışehir 2016 yılı içerisinde hizmete açılacak.


Şu ana kadar satışlarımızın yüzde 93’ü tamamlandı. Projemizin yüzde 70’i peyzaj alanları ve sosyal alanlara ayrıldı. Mimari çözümleri, spor alanları ve çevresel düzenlemeler anlamında örnek olacak bir proje geliştirdik. Batışehir projemiz ile beraber bölgeye katkı sağladık” dedi.


Bölgeye katkı sağladık

Sadece Batışehir’e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden İnanç Kabadayı; “Yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilebilir enerji sisteminin kurulması, cami yapımı, yol/kavşak yapımı ile birlikte toplamda 20 milyon dolar harcamış olacağız. 

Batışehir’in, her dönemde değerini katlamaya ve yatırımcılarına kazandırmaya devam etti. Yaşama başlayan etaplarımızda yaklaşık 6.500 kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Bu rakam kısa zaman içerisinde 15 bini bulacak. Ege Yapı olarak Batışehir’in özellikle yabancı yatırımcılar tarafından da yoğun ilgi görmesini doğru lokasyonda ve ihtiyaçlara uygun hayata geçirilen projenin başarısının en büyük kanıtı olarak kabul ediyoruz. Emlak Konut’un açıkladığı yıllık satış raporunda projemiz, 2015 yılında satış adedinde birinci, ciroda ise ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Alışveriş caddesi, okulu, oteli, konutları, rezidans bloğu, serviced apartments konseptli bloğu ve ofisleri ile Türkiye’nin ilk karma yaşam projesini hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


Web: http://www.egeyapi.com/



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, konut almak isteyenlerin üzerindeki faiz yükünün hafifletilmesi ve vadelerin 15-20 yıllara çıkartılması gerektiğini belirtti.


Kabadayı, Ege Yapı tarafından hayata geçirilen projelerin son durumu hakkında bilgi vermek ve sektörü değerlendirmek üzere düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.


Türkiye'de gayrimenkul ürünlerinin her zaman değer kazandığını söyleyen Kabadayı, geçen yıl konut satış rakamının 1 milyon 300 bine dayandığını hatırlattı.


Kabadayı, "Nüfus artıyor, Türkiye büyüyor. Kentleşme oranının ve nüfusun artması, yabancıların Türkiye ilgisi, değişen demografik yapı, gelir seviyesinin yükselmesi gibi etkenler, konut sektörüne gelecek yıllarda da ilginin devam edeceğini ve artacağını gösteriyor" dedi.


Bu yıl 2 milyar lira değerinde proje üretmeyi hedeflediklerini anlatan Kabadayı, 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.


"İstanbul daha da değerlenecek"

Kabadayı, 3. köprü ve havalimanı, Avrasya Tüneli, Kanal İstanbul, şehir hastaneleri, İstanbul Finans Merkezi gibi mega projelerin, İstanbul'u bir dünya şehri heline getirdiğinin altını çizdi.


Bu gelişmelerin sadece yerlilerin değil yabancı yatırımcıların da ilgisini fazlasıyla çektiğini vurgulayan Kabadayı, bu projeler sayesinde İstanbul'un daha da değerleneceğine dikkati çekti.


Kabadayı, sadece İstanbul'da değil Türkiye'de değer kazanan gayrimenkul pazarının, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içindeki payının yüzde 8'lere çıkmasını beklediklerini kaydetti.


Konut kredisi faiz oranlarının yüksekliğinin, tüketiciler üzerinde bir yük olduğunu belirten Kabadayı, "Bu yük hafifletilmeli. Faizlerde gevşeme olursa ve vadeler ABD ile gelişmiş Avrupa ülkelerindeki gibi 15-20 yıllara çıkartılırsa tüketicinin ev alma kararının eyleme dönüşmesine ciddi etken olur. Faizlerin düşmesi, inşaat sektörü için çok önemli. Uzun yıllara yayılmış, daha düşük ödemelerle ev sahibi olunması fırsatı tüketiciler açısından avantaj" diye konuşt


AA


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı;


Ege Yapı, 2 milyar liralık 6 projeye başlayacak


Geride bıraktığımız 2015'de Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun olmak üzere 4 projeyi teslim eden Ege Yapı, 2016'ya 6 yeni projeyle girdi. İlk karma projesi Batışehir'de yüzde 93 satış rakamını yakalayan Ege Yapı, Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyinde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. 


Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkam H. İnanç Kabadayı düzenlediği basın toplantısıyla bu yıl başlayacakları yeni projeleri hakkında bilgi verdi. "Anadolu Yakası'nm gözde semtlerinden Çekmeköy'de özel bir proje geliştireceğiz. Çekmeköy'deki projemizde Casper ortaklığı ile müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı; iş ve günlük yaşam stresinden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için ayrıcalıklı bir yaşam alanı geliştireceğiz" diyen Kabadayı, "Bu projeler dışında Beylerbeyinde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Mart -nisan gibi Maslak'ta ofis projesine başlamayı düşünüyoruz. Beyoğlu'nda sözleşmeler yapıldı. Yedikule'de ise Emlak GYO ile birlikte proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule'de ki projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak" dedi. 


Öte taraftan kentsel dönüşümle de ilgilendiklerini anlatan Kabadayı, 'Tenisahra'da Ataşehir'de ve Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenisahra'da dönüşüm için 40 bin metrekarelik bir alanda anlaşma yaptık. Hedefimiz 60 bin metrekare. Üsküdar ise 20 bin metrekare hedefimiz var" diye konuştu. İnanç Kabadayı, bu projeler için 2 milyar TL'lik bir rakamı realize etmeyi hedeflediklerini söyledi. 


Yüzde 93'ü satılan Batışehir'de 1700 de daire yaşamın başladığını dile getiren İnanç Kabadayı, "Batışehir hem Türkiye'de hem Avrupa'da karma proje anlamında öncü işlerden biri oldu. Lansman döneminde daire alan müşterilerimiz reel fiyatlarla 2.5 kat kazandı" dedi. 


Batışehir'de Doğa Kolejinden sonra Four Points By Sheraton Hotel'inde açıldığını kaydeden Kabadayı, Carlson Rezidor Hotel Group'a ait Radisson Blu markasının Türkiye'de açılacak ilk serviced apartments konseptli rezidansınm ile ilgili de Suudi Arabistan'ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group ile anlaşma sağlandığını açıkladı. Radison Blu Residence İstanbul Batışehir 2016 yılı içerisinde hizmete açılacak. 


Dünya




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



2015'te 570 milyon liralık ciro yapan Ege Yapı, bu yıl 2 milyar liralık yatırım için kolları sıvadı. Gündeminde 6 proje bulunan şirket, Yenisahra ve Üsküdar'ı da dönüştürmeye hazırlanıyor

İstanbul Bağcılar'daki Batışehir projesini hayata geçiren Ege Yapı, 2016'da 2 milyar liralık yeni yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Bu yıl için masasında 6 proje bulunan Ege Yapı, Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi'nde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Şirketin hedefinde Yenisahra ve Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak da bulunuyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2015'te mevcut projelerinde bin 95 bağımsız birim satışı ve 570 milyon lira ciroya ulaştıklarını söyledi. Kabadayı, "Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamladık. Batışehir projemizin satışlarının yüzde 93'ü tamamlanırken, Pega Kartal'da bu oran yüzde 86'ya geldi" dedi. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı projesi olan Batışehir'den 2.1 milyar lira toplam satış geliri bekleyen şirket, Emlak Konut'a da 600 milyon liranın üzerinde arsa payı ödeyecek. 


MASADA 6 PROJE VAR 

Ege Yapı'nın bu yıl geliştireceği projelerden söz eden İnanç Kabadayı, şu bilgileri verdi: "Bu yıl 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane'de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak. Çekmeköy'de Casper ortaklığı ile müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı bir proje geliştireceğiz. Bu projeler dışında Beylerbeyi'nde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki dönemde başlayacağımız diğer projelerimizi ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule'de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." 


DÖNÜŞÜME DE ODAKLANDI 

Bu 6 projeye toplam 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını anlatan Kabadayı, dönüşüm çalışmalarının da bulunduğunu ifade etti. Kabadayı, "Yenisahra ve Üsküdar'da çalışıyoruz. Kentsel dönüşüme ticari değil memleket meselesi olarak bakıyoruz. Bu nedenle dönüşüm bizim her zaman masamızda olan bir konu. Yenisahra'da toplam 60 bin metrekare alanı dönüştürmeyi planlıyoruz. 40 bin metrekare alanın imzaları atıldı. Üsküdar'da ise hedefimiz 20 bin metrekare. Her iki bölgede de çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.


Sabah




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Kur artışlarına karşın satış rekoru kıran gayrimenkule yatırımlar aralıksız sürüyor. Bu yıl 6 konut projesi için satın almalarını yapan Ege Yapı, 2 milyar liralık yatırım yapacak. Batışehir’de ise 21 ülkeden yabancı yatırımcılara toplam 300 milyonluk satış yaptı.


Küresel riskler, yakın coğrafyadaki iç karışıklık ve kur savaşlarına rağmen geçen yıl 1 milyon 289 bin konut satışı ile tarihi rekorun kırıldığı Türkiye'de gayrimenkul yatırımları tam gaz devam ediyor. 2016 yılında 6 proje için 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu projeleri Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi olarak açıkladı. Projeler için satın almaları da gerçekleştirdiklerini bildiren Kabadayı, “Bu yıl 2 milyarlık yatırım masamızda” dedi.


YÜZDE 20 BÜYÜME


Geçen yıl iki seçim ve dış ekonomik etkenlere bağlı olarak iç piyasada dönemsel bir durgunluk yaşandığını belirten İnanaç Kabadayı, bu durgunluk döneminde sektördeki talebin ötelendiğini kaydetti. Bu dönemde yeni proje satışa çıkmadan sadece mevut projelerdeki kampanyaları ile yüzde 20'lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Kabadayı, “2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağını düşünüyoruz” dedi.


AL HOKAİR GRUP BLOK SATIN ALMIŞTI


Türkiye'de yabancı yatırımcıların artan talebinin de sektörün büyümesinde pozitif bir etki oluşturduğunu kaydeden İnanç Kabadayı, kendi projelerinde de yabancılara konut sattıklarını kaydetti. Batışehir'de, Suudi Arabistan'ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group'un bir blok satın aldığını söyleyen Kabadayı, bu kapsamda inşa edilen Radisson Blu'nun İstanbul'daki ilk rezidansı Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir'in bu yılının 3.çeyreğinde açılacağını açıkladı.

Yabancıya satış 300 milyon TL

Batışehir'de yabancılara toplam 300 milyon liralık satış yapıldığını açıklayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bunun 180 milyon liralık kısmını bireysel yatırımcılara sattıklarını söyledi. Ege Yapı Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy da gayrimenkul alan yabancıların ağırlıklı Körfez bölgesinden olduğunu açıkladı. Aksoy, “Kuveyt, Suudi Arabistan, Rusya, İran, Kuzey Afrika gibi ülkeler olmak üzere 21 ülkeden yatırımcı var Batışehir'de” diye konuştu.



Gayrimenkule talep sürecek


Türkiye'de geçen yıl konut satışlarının 1.3 miyon adete yaklaştığını söyleyen İnanç Kabadayı, toplumda refah seviyesinin artması ile sektörün daha da ilerleyeceğini belirterek, "Gayrimenkule talep çok uzun yıllar sürecek” dedi. Kabadayı, Batışehir'e toplam yatırımlarının 20 milyon doları bulacağını, burada yatırımcının 2.5 kat kazandığını vurguladı.


-Türkiye'de 2015 yılı satışı 1.289.320


-2014 yılında gerçekleşen 1.165.381


-Yabancıların alımları 22.830


-Iraklıların aldığı konut adeti 4.228


-En fazla satışın yapıldığı il İstanbul




Yeni Şafak


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Geçen yılı projelerinin teslimatlarıyla geçiren Ege Yapı, 2016’yı “yatırım yılı” ilan etti. Şirket, bu yıl içerisinde İstanbul’da başlayacağı 6 yeni projeye toplam 2 milyar lira yatırım yapmayı öngörüyor...


İstanbul’un en büyük karma projeleri arasında yer alan Batışehir’in inşasını tamamlayan ve teslimlerine başlayan Ege Yapı, 2016 yılında İstanbul’un çeşitli noktalarında hayata geçireceği 6 proje için 2 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin, bunların yanı sıra Yenisahra ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm, Basın Ekspres’te ise 2 bin konutluk yeni projeleri var.


Bu yıl için öngördükleri 6 projede de sözleşme aşamasının geçildiğini vurgulayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni projelerinin konut, ofis, ticari ünite ve karma kullanım olmak üzere ihtiyaca göre hayata geçirileceğini kaydetti. Kabadayı, “Bunlardan bir tanesi Kağıthane’de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı proje olacak” dedi. Anadolu Yakası’nda çekmeköy’de de özel bir proje geliştireceklerini belirten Kabadayı, bu projeyi  Casper ortaklığıyla yapacaklarını, müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanların yer alacağını bildirdi.


Bunların dışında Beylerbeyi’ndeki ofis projesinde inşaatın sürdüğünü  aktaran Kabadayı, diğer projelerini de Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de gerçekleştireceklerini söyledi. Yedikule’deki bu projede turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak.


Dönüşüme devam


Üsküdar ve Yenisahra’da ise kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini belirten İnanç Kabadayı, kentsel dönüşümü memleket meselesi olarak ele alıp, her zaman gündemlerinde tuttuklarını dile getirdi. Kabadayı, “Yenisahra’da toplam 60 bin metrekare alanı dönüştürmeyi planlıyoruz. 40 bin metrekare alanın imzaları atıldı. Üsküdar’da ise hedefimiz 20 bin metrekare. Ama devam ediyoruz” dedi.


İstanbul’un en büyük karma projelerinden olan Batışehir’de, projenin yüzde 93’ünü sattıklarına dikkat çeken Kabadayı, emlak Konut rakamlarına göre yılın en çok satan projesinin Batışehir olduğunu dile getirdi. Toplam 2.1 milyar lira hasılat alınan projede Emlak Konut payı ise 600 milyon lirayı aştı. Kabadayı, “Son kampanyamızla 60 ay sıfır faizle hemen teslim daireleri satıyoruz. İlk gününden bu zamana kadar 2.5 kat kazandırdığını görüyoruz. Kartal’daki Pega Kartal projemizdeyse satış yüzde 86’ya ulaştı” diye konuştu. Batışehir’de toplam 3 bin 266 konut ve rezidans, 121 mağaza,  okul, cami ve “Four Points by Sheraton Hotel”, A+ ofisler bulunuyor.


Anlaşma sağlandı


Öte yandan Carlson Rezidor Hotel Group’a ait “Radisson Blu” markasının Türkiye’de açılacak ilk “serviced apartments” konseptli Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir ile ilgili Suudi arabistan’ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group’la anlaşma sağlandı.


Yollarına 20 milyon dolar döktü

 

Sadece Batışehir’e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilenebilir enerji sisteminin kurulması, cami inşası, yol/kavşak yapımıyla birlikte toplamda 20 milyon dolar harcamış olacağız” dedi. 

 

Milliyet


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamlayan Ege Yapı, bu yıl değeri toplam 2 milyar TL'yi bulacak 6 yeni projeye başlamayı hedefliyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, yeni projelerinin Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi’nde olacağını belirterek, şu bilgileri verdi: 


Hangi projeler var?

"Kağıthane’de konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje planlıyoruz. Çekmeköy’deki bir projemizde Casper ortaklığıyla müstakil bahçeli ve teraslı özel bir yaşam alanı geliştireceğiz. Beylerbeyi’nde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Başlayacağımız diğer projelerimizi ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de hedefliyoruz. Yedikule’de turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar olacak. Ataşehir ve Üsküdar’da da kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor." 


20 milyon $ harcadık 

Sadece Batışehir’e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden Kabadayı, "Yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilebilir enerji sisteminin kurulması, cami yapımı, yol/kavşak yapımı ile birlikte toplamda 20 milyon dolar harcamış olacağız" ifadelerini kullandı. 


Akşam 


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Bağcılar’daki karma projesi Batışehir’in inşaat faaliyetlerini tamamlayan Ege Yapı, 2016’da 2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Bu yıl için masasında 6 proje bulunan Ege Yapı, Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi’nde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Şirketin hedefinde Yenisahra ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak da bulunuyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, şirketin 2015 yılı faaliyetleri ve 2016 hedefleri hakkında bilgi verdi. 2015 yılında mevcut projelerinde 1.095 bağımsız birim satışı ve 570 milyon lira ciroya ulaştıklarını söyleyen Kabadayı, geçen yılı teslim yılı olarak geçirdiklerini ifade etti. Kabadayı, “Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamladık. Batışehir projemizin satışlarının yüzde 93’ü tamamlanırken, Pega Kartal’da bu oran yüzde 86’ya geldi” dedi. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı projesi olan Batışehir’den 2.1 milyar lira toplam satış geliri bekleyen şirket, Emlak Konut’a da 600 milyon liranın üzerinde arsa payı ödeyecek. Kabadayı, Batışehir’de altyapı ve üstyapıya da toplamda 20 milyon dolar harcayacaklarını sözlerine ekledi. 


Vatan


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul sektörünün marka isimleri yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ege Yapı da İstanbul’un merkezi lokasyonlarında bu yıl 6 projenin lansmanı yapacak. Şirket, toplamda 2 milyar TL’lik yatırım için düğmeye bastı.


Ege Yapı, 2016 yılında yeni projelerle geliyor. Türkiye’nin ilk karma projesini Batışehir’de gerçekleştiren Ege Yapı, İstanbul’un 6 merkezi lokasyonunda yeni projelerini hayata geçirecek. Projelerin toplam yatırım bedelinin 2 milyar TL’ye ulaşacağını kaydeden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı “Bu yıl içerisinde 6 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane’de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak. Anadolu Yakası’nın en gözde semtlerinden Çekmeköy’de özel bir proje geliştireceğiz” dedi.


Sektöre ilgi sürecek


Bu projeler dışında Beylerbeyi’nde de bir ofis projesinin inşaatının devam ettiğini belirten Kabadayı “Önümüzdeki dönemde başlayacağımız diğer projelerimizi ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule’de İstanbul’a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak” diye konuştu. Sektördeki gelişmeleri ve beklentilerini de paylaşan İnanç Kabadayı, 2015 yılında bir durgunluk yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağını düşünüyoruz.”


BÖLGEYE KATKI SAĞLADIK


Sadece Batışehir’e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden İnanç Kabadayı “Yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilebilir enerji sisteminin kurulması, cami yapımı, yol/kavşak yapımı ile birlikte toplamda 20 milyon dolar harcamış olacağız. Batışehir özellikle yabancı yatırımcılar tarafından da yoğun ilgi görüyor” dedi.


29 BİN KİŞİ ÇALIŞTI


Yaşamın başladığı Batışehir ile ilgili bilgi veren İnanç Kabadayı “Batışehir hem Türkiye’de hem Avrupa’da karma proje anlamında öncü işlerden biri oldu. Türkiye’nin 65 ilinden günde 3 bin 300 kişinin çalıştığı Batışehir’de 2011-2016 yılları arasında çalışan sayısı 29 bini buldu. Bu rakamlar projenin ne denli büyük bir iş olduğunu anlatıyor” diye konuştu.


Star/ Birol Keleş


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Geçen yıl yüzde 20 büyüyen Ege Yapı bu yıl yatırım musluklarını açtı 


Batışehir projesiyle ünlenen Ege Yapı bu yıl 2 milyar liralık yatırım planlıyor. Yeni hedeflerle ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkam İnanç Kabadayı 2015'te tüm durgunluğa rağmen yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek "Bu yıl ise 6 yeni proje ile Kâğıthane, Yedikule, Çekmeköy, Makak, Beyoğlu ve Beylerbeyi'nde çalışmalar yapacağız" dedi Kabadayı yabancı yatırım olarak da ilgili olarak da "Batışehir'e bu anlamda 300 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini ve bunun 21 farklı ülkeden yapıldığına dikkat çekti Kabadayı, 29 bin kişiye iş imkânı sağlayan Batışehir Projesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Batışehir'de projeye değer katacak altyapı ve üstyapı çalışmalarına 20 milyon dolar harcandı Yaşama başlayan etaplarımızda yaklaşık 6 bin 500 kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Bu rakam kısa zaman içerisinde 15 bini bulacak." Verilen bilgiye göre grup ayrıca Suudi Arabistan'ın en büyük yatrımcılarından Al Hokair ile de turizm alanında anlaşma imzaladı. 


Bugün


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


EGE Yapı Başkanı H. İnanç Kabadayı, 2016 yılında 2 milyar lira değerinde 6 yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Kabadayı "Bu yıl içerisinde 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane'de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak" dedi. Çekmeköy'de müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı bir yaşam alanı geliştireceklerini kaydeden Kabadayı şunlan söyledi: "Bu projeler dışında Beylerbeyinde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Maslak, Beyoğlu ve Yedikule'de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule'de İstanbul'a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak." İnanç Kabadayı, Ataşehir ve Üsküdar'da da kentsel dönüşüm alanında çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi. 


2015 yılında iki genel seçime ve dış ekonomik etkenlere bağlı olarak iç piyasada dönemsel bir durgunluk yaşandığını belirten Kabadayı, "Bu durgunluk dönemlerinde sektördeki talep sadece ötelendi. Ege Yapı olarak böyle bir dönemde yeni proje satışa çıkmadan sadece mevcut projelerimizdeki kampanyalarımızda yüzde 20'lik bir büyüme başarısı gerçekleştirdik. 2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağım düşünüyoruz" dedi.


Sözcü / İsmail Şahin




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Geride bıraktığımız 2015'de Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun olmak üzere 4 projeyi teslim eden Ege Yapı, 2016'ya 6 yeni projeyle girdi. İlk karma projesi Batışehir'de yüzde 93 satış rakamını yakalayan Ege Yapı, Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyinde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı düzenlediği basın toplantısıyla bu yıl başlayacakları yeni projeleri hakkında bilgi verdi. "Anadolu Yakası'nm gözde semtlerinden Çekmeköy'de özel bir proje geliştireceğiz. Çekmeköy'deki projemizde Casper ortaklığı ile müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı; iş ve günlük yaşam stresinden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için ayrıcalıklı bir yaşam alanı geliştireceğiz" diyen Kabadayı, "Bu projeler dışında Beylerbeyinde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. Mart-Nisan gibi Maslak'ta ofis projesine başlamayı düşünüyoruz. Beyoğlu'nda sözleşmeler yapıldı. Yedikule'de ise Emlak GYO ile birlikte proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule'de ki projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak" dedi. Öte taraftan kentsel dönüşümle de ilgilendiklerini anlatan Kabadayı, 'Tenisahra'da Ataşehir'de ve Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenisahra'da dönüşüm için 40 bin metrekarelik bir alanda anlaşma yaptık. Hedefimiz 60 bin metrekare. Üsküdar ise 20 bin metrekare hedefimiz var" diye konuştu. İnanç Kabadayı, bu projeler için 2 milyar TL'lik bir rakamı realize etmeyi hedeflediklerini söyledi. Yüzde 93'ü satılan Batışehir'de 1700 de daire yaşamın başladığını dile getiren İnanç Kabadayı, "Batışehir hem Türkiye'de hem Avrupa'da karma proje anlamın da öncü işlerden biri oldu. Lansman döneminde daire alan müşterilerimiz reel fiyatlarla 2.5 kat kazandı" dedi. Batışehir'de Doğa Kolejinden sonra Four Points By Sheraton Hotel'inde açıldığını kaydeden Kabadayı, Carlson Rezidor Hotel Group'a ait Radisson Blu markasının Türkiye'de açılacak ilk serviced apartments konseptli rezidansınm ile ilgili de Suudi Arabistan'ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group ile anlaşma sağlandığını açıkladı. Radison Blu Residence İstanbul Batışehir 2016 yılı içerisinde hizmete açılacak. 



Dünya


Haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Geçen sene başında 0,85 seviyelerinde olan konutların kredilerinin yıllık maliyeti son aylarda yüzde 1,10'a kadar yükseldi.


Faiz oranları arttıkça ipotekli satışların düştüğüne, senetli ve peşin alımların ise arttığına dikkat çeken Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, “Konut kredisi tüketici üzerinde büyük bir yük. Faizlerin düşmesi hem KOBİ ve genel ekonomi hem de inşaat sektörünün canlanması için çok önemli.'' değerlendirmesini yaptı. Projelerinde 60 aya kadar faiz uygulamayarak tüketiciyi rahatlatmaya çalıştıklarını belirten Kabadayı, “Dünyada uygulanan mortgage sisteminde 20 senelik, 30 senelik vadeler var. Türkiye'de kredi kullanımında ise ağırlıklı vade 10 sene. Uzun senelere yayılmış daha küçük ödemeler ev sahibi olmak isteyen tüketicilere önemli imkan sağlar. Ana amaç işletmelerin ve tüketici üzerindeki faiz yükünün minimize edilmesi. Sektörün canlanması ve bekleyen talebin harekete geçmesi için bunun çok önemli olduğuna inanıyorum.'' diye konuştu. 


Ege Yapı olarak 2016'da yatırımlarını hızlandıracaklarını söyleyen Kabadayı, 2 milyar liralık 6 projeyi hayata geçireceklerini belirterek projeleri şöyle açıkladı: “İlkbaharda Kağıthane'de, hemen sonra Çekmeköy'de Casper'in arazisinde konut projelerimiz başlayacak. Beylerbeyi ve Maslak'ta ofis projemiz olacak. Emlak Konut'la bir konut projesi yapacağız ve son yılların popüler bölgelerinden Beyoğlu'nda da bir projemiz başlayacak.''


Zaman



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Batışehir projesinde sona yaklaşan Ege Yapı; Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi'nde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı planlanan çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.


2015 yılında iki genel seçime ve dış ekonomik etkenlere bağlı olarak iç piyasada dönemsel bir durgunluk yaşandığını belirten H. İnanç Kabadayı, "Bu durgunluk dönemlerinde sektördeki talep sadece ötelendi. Ege Yapı olarak böyle bir dönemde yeni proje satışa çıkmadan sadece mevcut projelerimizdeki kampanyalanmızda % 20'lik bir büyüme başarısı gerçekleştirdik. 

2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrann korunacağını düşünüyoruz. Son yıllarda artan yabancı yatınmcıların talebi de sektörün büyümesinde pozitif etki oluşturuyor. Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamladık. 

Batışehir projemizin satışlannın % 93'ü tamamlanırken, Pega Kartal'da bu oran % 86'ya geldi. 

Batışehir projesinde lansman döneminde daire alan müşterilerimiz reel fiyatlarla 2.5 kat kazandı. Şimdi sıra yeni projelerin lansmanlannda" dedi. 


YENİ YILDA HEDEFİMİZ 2 MİLYAR TL DEĞERİNDE PROJELER ÜRETMEK 


Ege Yapı olarak 2016 yılında yine merkezi lokasyonlarda projeler geliştireceklerini ifade eden H. İnanç Kabadayı, şunlan söyledi: "Bu yıl içerisinde 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan 1 tanesi Kağıthane'de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlanndan oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak. Anadolu Yakası'nın en gözde İnanç Kabadayı, "Ege Yapı olarak merkezilokasyonlar insanların hayatını kolaylaştıran, modern, teknolojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz" dedi semtlerinden Çekmeköy'de özel bir proje geliştireceğiz. M Çekmeköy'deki bir projemizde Casper ortaklığı ile müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlannın yer alacağı; iş ve günlük yaşam stresinden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için ayncalıklı bir yaşam alam geliştireceğiz. Bu projeler dışında Beylerbeyi'nde de bir ofis projemizin inşaaü devam ediyor. Ege Yapı olarak merkezi lokasyonlarda insanlann hayatini kolaylaştıran, modem, teknolojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz." 



Taraf



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Karma yaşam projesi Batışehir'de sona yaklaşan Ege Yapı; Kâğıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi'nde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, 2016'da hedeflerinin 2 milyar TL değerinde proje üretmek olduğunu söyledi. Kabadayı, "Ataşehir ve Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Batışehir'de projeye değer katacak altyapı ve üstyapı çalışmalarına 20 milyon dolar harcandı. Şu ana kadar satışlarımızın yüzde 93'ü tamamlandı" dedi. 



Cumhuriyet




Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ege Yapı'nın yeni projelerini de anlatan Kabadayı şunları söyledi: "Başlayacağımız yeni projelerimizi Maslak, Beyoğlu ve Yedikule'de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule'de İstanbul'a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak, İstanbul'un farklı lokasyonlarında pek çok konsepti bir arada bulunduracak projelere imza atmayı planlarken Ataşehirve Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz." 



Taraf


Haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'A modern eserler kazandıran Ege Yapı, 2016 yılında yeni projelere imza atıyor. Türkiyede tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesi Batışehir'de sona yaklaşan Ege Yapı; Kağıthane, Yedikule, Cekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi'nde yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Ege Yapı olarak merkezi lokasyonlar insanların hayatını kolaylaştıran, modern, teknolojik ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz" dedi. Ege Yapı olarak 2016 yılında yine merkezi lokasyonlarda projeler geliştireceklerini ifade eden Kabadayı, şunları söyledi: "Bu yıl içerisinde 6 farklı projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane'de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak" diye konuştu. 


Vahdet


Geri Dön