25 / 04 / 2024

Ege Yapı, 3 Batışehir büyüklüğünde proje yapacak!

Ege Yapı, 3 Batışehir büyüklüğünde proje yapacak!

Ege Yapı, Avrupanın en büyük projesi Batışehiri üçe katlayacak yatırıma Suudiler ile imza atacak. İnanç Kabadayı 1 milyar dolarlık ortak yatırım yapacağız dedi...



Toplam 3 bin 123 konut, rezidans ve otelle Avrupanın en büyük konut projesi olan Mahmutbeydeki Batışehir projesinin mimarı Ege Yapı Group, yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı. Toplam 1 milyar dolarlık yatırımla Batışehir projesine başlayan ve 2 ayda satış rekoru kıran Ege Yapı, şimdi de tarım, enerji ve inşaat alanında faaliyet gösteren Suudi holdingle 1 milyar dolarlık yatırım için ön anlaşma imzaladı.

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Suudi ortakla gerçekleştirilecek projelerin büyüklüğünün 3 Batışehir projesine eş olacağını belirterek, ana sözleşmenin ise önümüzdeki günlerde imzalanacağını söyledi. Kabadayı Suudi Arabistanlı bir şirketle ortaklık kurduk. Bu şirket Türkiyeye ilk planda yatırım için 1 milyar dolar ayırdı. Önce onları Türkiyeye ısındırmak için Kartalda, 120 milyon dolar yatırım bedeli olan bir kule ofis projesi yapacağız. Çok daha büyük projelere imza atmak istiyorlar dedi.

Bin 150 konut satışıyla rekor kırdı

Batışehirin Ağustos ayından bu yana satışta olduğunu söyleyen Kabadayı, toplamda bin 150 konut satışının gerçekleştiğini belirtti. Satış rakamları ile Emlak Konut GYO projeleri arasında Ekim ayında birinciliğe çıktıklarını dile getiren Kabadayı, şöyle devam etti: Bu satış rakamı ile projenin birinci etabı tamamen satılmış, ikinci etabın büyük bölümü bitmiş durumda. Şu ana kadar elde ettiğimiz gelir 355 milyon lira. Emlak Konut GYO projeleri arasında satışlarımız, Emlak Konutu da çok mutlu ediyor. Bundan sonraki aylar satış grafiğini düşürmeden, konut kısmının satışlarını bitirip diğer alanlarla ilgili satışlar konusunda hızlanmak istiyoruz.

Aralık ayına özel kampanya başlattı

Aralık ayına özel kampanya başlattıklarını söyleyen Kabadayı, şu ayrıntıları verdi: Yüzde 1 peşinat, 24 aya kadar yüzde 0 faiz kampanyası başlattık. Bir banka ile bize özel faiz oranları ile anlaştık. 60 ayda yüzde 0.93, 120 ay vadelendirmede ise yüzde 1.05 faiz uygulanacak. Hedefimiz 1 ay içerisinde 250 konut satışı gerçekleştirip, 80-100 milyon TL gelir elde etmek. Teslim için verdiğimiz tarihten 6 ay önce anahtarlarını sahiplerine veriyor olacağız. Şu ana kadar yüzde 20 prim yaptı. İlerleyen zamanlarda lokasyon sebebiyle bu oran daha da artacak.

4 ülkede konut satış ofisleri açacağız

2012de kentsel dönüşüm, mütekabiliyet engelinin kalkması, 2B gibi etkenlerle gayirmenkul sektörünün daha da canlanacağını söyleyen Kabadayı, Özellikle mütekabiliyetle ilgili büyük beklenti var. Mütekabiliyet engeli kalkarsa Türkiyedeki mevcut konut satışına 7-8 milyar dolarlık yabancı desteği gelir. Projemizden 27 konut yabancılara satıldı, yasanın çıkması bekleniyor. Yemen, Suriye ve Suudi Arabistandan büyük talep var. Körfez ülkelerinde yerel iş ortakları alıp ofis açmayı düşünüyoruz. O bölgede konut işiyle ilgilenen büyük gruplar var, sıkıntı yaşamayız. En az 4 ülkede ofis açıp, konut satışına başlarız diye konuştu. Konut sektörünün 2012 yılı için endişe taşımadığını dile getiren Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı Yeni yılda konut fiyatları artış gösterebilir. Bizi çok etkileyecek bir kriz beklemiyoruz. Avrupanın borç krizi çok tehlikeli ve her yere sıçrayabilir. Ama Türkiyenin durumu 5 gömlek daha iyi. Tedbirlerimizi aldıktan sonra sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Çalkantılı bir durum olursa, şehre uzak projeler ciddi etkilenir dedi. 
Star


Geri Dön